'Neden hep Erdoğan kazanıyor'a cevap!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-17-2010 (08:38)   Son Mesaj: 09-17-2010 (08:38)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    09-17-2010

    'Neden hep Erdoğan kazanıyor'a cevap!

    'Neden hep Erdoğan kazanıyor'a cevap!


    "Mahalle baskısı" kavramını ortaya atan Prof. Dr. Şerif Mardin, referandumdan çıkan yüzde 58'lik 'Evet' sonucunun ardından yönetilen "Erdoğan girdiği her seçimi niye/nasıl kazanıyor?" sorusuna cevap verdi...

    'Mahalle baskısı' kavramını ortaya atan Prof. Dr. Şerif Mardin'e NTV"de katıldığı programda, 1994 yılından beri girdiği her seçimi kazanan Başbakan Erdoğan'ın başarısının nedeni soruldu.
    NEDEN HER SEÇİMDE O KAZANIYOR?

    Prof. Dr. Şerif Mardin, 'Niye hep o kazanıyor?' sorusunu; "Bunun tek bir cevabı yok. Bence orada bir sınıf meselesi var. Fakat bu karışık bir konu; hem sınıf meselesi hem de muhafazakârlık diyebileceğimiz bir durum var. Bunların yanyana olduğu bir durumu tasavvur edemez miyiz? İki, üç nedeni olduğunu düşünemez miyiz? Erdoğan'ın karizmasının kültürel kökenleriyle karışan tarafları var. Sadece kişilik olarak değil. Çocukluğundan beri çok iyi bildiği şeyler var. Dindar kesim, belirli bir sınıftan gelen kesim hep kesişiyor. Mahalle baskısı dediğimiz zaman bunun içinde onu yapılandıran alt bölümler diyebileceğimiz şeyler var. Hem din hem kültür hem sınıf, bunların içiçe geçen bir bütün meydana getirdiğini ve onun için kazandığını düşünüyorum bu üçünün bir araya gelerek etki yaptığını düşünüyorum." şeklinde cevapladı.

    DİĞERLERİ NEDEN KAYBEDİYOR?

    Mardin diğerlerinin neden kaybettiğini de " Karşısındakiler bu sınıf, din ve kültürlü genel karışımı anlamadıkları için kaybediyorlar, bu karışımla iş yapamıyorlar. Bir bu karışımdan çıkmış olmak var bir de bu karışımı kullanmak var. Bizim Başbakanımız bütün bu öğelerin birleştiği bir yerden çıkmış, bence bu nedenle kazanıyor karşısındakiler de bu karışımın Türkiye'nin kültürü olduğunu anlayamadılar. Alt sınıf, din, geleneksellik hakimdir. Bu karışım Türkiye'ye mahsus bir kültürdür. Oradan çıkmış olmak yeterli değil bunu kullanmak gerekir." diye açıkladı.




    'Neden hep Erdoğan kazanıyor'a cevap! Yorumları