Şantiye basan PKK, Baydemir'i kızdırdı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2010 (21:57)   Son Mesaj: 09-16-2010 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    09-16-2010

    Şantiye basan PKK, Baydemir'i kızdırdı

    Şantiye basan PKK, Baydemir'i kızdırdı


    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir referandumda "evet" oyu kullandığı için PKK tarafından şantiyesi basılarak yakıldığı iddia edilen iş adamına sahip çıktı, olayı yapanlara tepki gösterdi.

    Baydemir, "En çok da örgütün kendisi bedel ödedi. Şimdi kalkıp bir insanın fikrinden dolayı kalkıp cezalandırmak kendimiz ile çelişmektir" dedi.
    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (DİSKİ) yaptığı su kesintisiyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. DİSKİ tarafından okulların suyunun haksız yere kesilmediğini ve okulların DİSKİ'ye 9 yılda tek kuruş bile ödemediğini ve toplam 19 trilyon borcu olduğunu ifade eden Baydemir, geçici olarak okulların sularının akacağını söyledi.

    Geçtiğimiz günlerde Hani ilçesinde referandumda "evet" oyu kullandığı için PKK tarafından şantiyesi basıldığı ve yakıldığı iddia edilen işadamına sahip çıkan Baydemir, olay ile ilgili olarak şunları söyledi:

    "Hakikaten bu ateşin sönmesi lazım. İki hususta bulunmak istiyorum. İlki bir iş adamımızın mermer ocağının basılıp kimi iş makinelerinin yakılması hadisesidir. Ben öncelikle büyük bir üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Saldırıyı kabul edilemez gördüğümü ifade etmek istiyorum. Benim şahsımda ve duygu dünyamda yaratmış olduğu etki şudur; Ha Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şantiyesi basılmış ve makinelerimiz yakılmış ha bir adamımızın mermer ocağı basılmış ve iş makineleri basılmış, benim açımdan

    ikisinin de zerre kadar farkı yoktur. Her fırsatta şu çağrıda bulunuyorum. Diyarbakır güvenli bir kenttir. Gelin yatırım yapın. Şimdi ben ne diyeceğim. Bu itibarla ben kabul edilemez olarak görüyorum. Nedeni ne olursa olsun kabul edilemezdir. Asla kabul etmiyorum. Bunun son bulması gerekiyor. Bu iş adamımızın fikrinden kaynaklı ise bu daha da kabul edilemezdir. 40 yıl bu insanlar özgürleşsin, özgürce düşüncelerini ifade etsin diye mücadele ettik. Bedel ödedik. Açık söylüyorum en çok da onlar bedel ödediler.

    En çok da örgütün kendisi bedel ödedi. Şimdi kalkıp bir insanın fikrinden dolayı cezalandırmak kendimiz ile çelişmektir. Taban tabana zıt hale gelmektir. Bu benim açımdan kabul edilemezdir. Açığa kavuşmasını buluyor ve talep ediyorum. İnşallah son olur. Atölyesi ve ocağı yakılan iş adamımızın fikri ne olursa olsun üzüntüsü ve acısını paylaşıyorum yanında yer aldığımı söylemek istiyorum."

    "HAKKARİ OLAYININ ARKASINDA KARANLIK GÜÇLER VAR"

    Baydemir, Hakkari'deki mayın patlamasına ilişkin, "Ne zaman ki bu ülke Kürt sorununda müzakere zeminine yaklaşırsa, ne zaman ki bir diyalog zeminine yaklaşırsa karanlık eller devreye girerler. Hakkari'de olduğu gibi. Şiddetle kınıyorum. Lanetliyorum. Olamaz böyle bir şey. Tam müzakere olacak, diyalog olacak, uzlaşı olacak. Kardeş kanının dökülmemesi için bir zemin yaratıldı diyeceğimiz bir atmosfer içerisinde 10 insanımızı yitirdik. Kabul edilemez bir durumdur. Hangi derin güç ve derin otorite bu eylemi

    gerçekleştirmişse bunun açığa çıkması lazım" diye konuştu.




    Şantiye basan PKK, Baydemir'i kızdırdı Yorumları