Palandöken'den Çin mallarına veryansın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2010 (19:23)   Son Mesaj: 09-16-2010 (19:23)    Cevap: 0    Gösterim: 540  

    09-16-2010

    Palandöken'den Çin mallarına veryansın

    Palandöken'den Çin mallarına veryansın


    Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Çin mallarının piyasada kol gezdiğini belirterek esnafın bu mallar karşısında ayakta kalamayacağını açıkladı.

    Mardin'den Batman'a geçen Palandöken, Batman-Siirt Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Konferans Salonu'nda esnafla bir araya geldi.Palandöken, burada yaptığı konuşmada, Hükümetin destek vermesi halinde KOSGEB ve teşviklerle bölgenin canlanacağını söyledi.
    Esnafın ve sanatkarların Türkiye'nin içinden geçtiği ekonomik sürece ayak uyduramadığını ifade eden Palandöken, ''Büyük marketler ve uzantıları esnafın mütevazı emeğini alıp götürüyor. Yine Çin malları piyasada kol geziyor. Daha ucuz mallar olduğu için vatandaşı çekiyor. Böyle bir durumda esnafın ayakta kalması, bununla baş etmesi mümkün değil'' diye konuştu.

    ''Bölgenin yanlış tanıtıldığını, bölgedeki bir kıvılcımın yangın olarak lanse ettirildiğini'' dile getiren Palandöken, buna müsaade edilmemesini istedi.

    Bölgenin yanlış tanıtılmasının yatırımcıların gözünü korkuttuğunu anlatan Palandöken, sözlerini ''Siz esnaflarla beraber çıtayı yükselteceğiz. Siz düşüncelerinizi bana iletin, sizinle iletişim kurmak isteyen bir arkadaşınızım. İlettiğiniz düşüncelerinizi, sorunlarını konfederasyonda ve hükümetle görüşeceğiz. Telefonlarınızla da beni arayabilirsiniz, bekliyorum'' diyerek tamamladı.




    Palandöken'den Çin mallarına veryansın Yorumları