Baydemir: Karanlık eller yine devreye girdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (18:58)   Son Mesaj: 09-16-2010 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 584  

    09-16-2010

    Baydemir: Karanlık eller yine devreye girdi

    Baydemir: Karanlık eller yine devreye girdi


    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hakkari'de 10 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı olayı lanetledi.

    Basın toplantısı düzenleyen Baydemir, "Bu ülkede ne zaman silahlar susarsa, huzur ortamı sağlanırsa işte o zaman karanlık eller devreye giriyor. Tam da kardeş kanının dökülmesini engelleyecek zemin oluşacakken olaylar oluyor. Hangi derin güç gerçekleştirdiyse açığa çıkarmamız gerekiyor. Savaş uzadıkça kirlenir. Devlet de hükümet de muhalefet de kirlenir. Bu kirliliği kaldırmak istiyorsak diyalog ve müzakere zeminine akmamız gerekiyor. Bu ülkede kardeş kanının akmaması için çaba göstermemiz gerekiyor." dedi.
    Diyarbakırlı işadamı Raif Türk'ün mermer ocağı ve iş makinelerinin terör örgütü PKK tarafından yakılmasına da tepki gösteren Baydemir, "Mermer baocağının sılması üzücüdür. Bu saldırı kabul edilemezdir. Şiddetle kınıyorum." diye konuştu.




    Baydemir: Karanlık eller yine devreye girdi Yorumları