Emniyet müdürü: Bunlar kan emiciler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2010 (18:54)   Son Mesaj: 09-16-2010 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 562  

    09-16-2010

    Emniyet müdürü: Bunlar kan emiciler

    Emniyet müdürü: Bunlar kan emiciler


    Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, piyasaya kaçak akaryakıt sürerek sahte fiş ve faturalarla devleti 5 milyon dolar zarara uğratan şebekeyle ilgili olarak ağır ifadeler kullandı.

    Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, piyasaya kaçak akaryakıt sürerek sahte fiş ve faturalarla devleti 5 milyon dolar zarara uğratan şebekeyle ilgili olarak ''Bunlar sülük, hepimizin kanını emiyorlar. Bunlar ülkemizi sülük gibi emen asalaklar'' dedi.
    Emniyet Müdürü Böğürcü, Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Cengiz Erişir'den operasyon ve ele geçirilen malzemelerle ilgili bilgi aldı.

    Kaçak akaryakıt operasyonunda, bir akaryakıt istasyonunun yanındaki tarlaya gömülen kaçak yakıt bulduklarını ifade eden Cengiz Erişir, yer altındaki gizli tanktan pompalara kaçak yakıtın gönderilerek satışının yapıldığını, şebekenin trafikte kaydı bulunmayan plakalar ile hayali plakalara da fiş keserek satışı her gün maliyeye bu şekilde bildirdiğini söyledi.

    Böğürcü, operasyon kapsamında 25 kişinin gözaltına alındığını, ifadeleri alınan 10 kişinin serbest bırakıldığını, 3 kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu 15 kişinin sorgularının devam ettiğini bildirdi.

    Kaçakçılığın 5 milyon doları geçtiğinin belirlendiğini ifade eden Böğürcü, şunları kaydetti:

    ''Bunlarda tüyü bitmedik yetimin hakkı var. Bunlar sülük, hepimizin kanını emiyorlar. Bunlar ülkemizi sülük gibi emen asalaklar. Bu tür konularda el birliğiyle mücadele edilmesi lazım. Değerli Aksaraylılardan şüphelendikleri her türlü konuyu bize bildirmelerini istiyorum. Bu tür konular üzerine kararlı bir şekilde arkadaşlarımızla, jandarmamızla birlikte gidiyoruz. Adliyenin bize verdiği destekle gidiyoruz. Şüphelendikleri konular üzerinde bize ne kadar yardımcı olurlarsa o kadar bunlardan kurtulmuş oluruz.''

    Örgütün kaçak akaryakıtı satmak için yeni istasyonlar kurduğunu belirten Böğürcü, çalışanlar adına kurulan istasyonların sahte fatura, fiş ve belgelerle satışlarının resmi ve kanuni gibi gösterilmeye çalışıldığının belirlendiğini söyledi.

    Aksaray'da polis ve jandarma ekiplerinin birlikte düzenlediği ''Hortum'' adı verilen operasyonda, petrol istasyonu işletmeciliği yapan şebekenin lideri İ.Z. ile birlikte toplam 25 kişi gözaltına alınmış, 10 kişi serbest bırakılmıştı.




    Emniyet müdürü: Bunlar kan emiciler Yorumları