BDP'den mayınla ilgili Ergenekon iddiası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2010 (18:36)   Son Mesaj: 09-16-2010 (18:36)    Cevap: 0    Gösterim: 447  

    09-16-2010

    BDP'den mayınla ilgili Ergenekon iddiası

    BDP'den mayınla ilgili Ergenekon iddiası


    Hakkari'de mayınlı saldırı sonucu 10 sivil katledildi. Olay yerinde bulunan patlayıcı ve çantalar dikkat çekiyor. BDP'li Demirtaş Ergenekon'a dikkat çekti. Önemli bir buluşmayı ve iptalini de açıkladı.

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari'deki mayın patlamasıyla ilgili, ''Bu olay aydınlatılırsa Ergenekon'un hala canlı olduğu, faaliyette olduğu görülecektir'' dedi.
    Demirtaş, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Hakkari'deki mayın patlamasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, başsağlığı diledi.

    ÇİÇEK VE ERGİN'LE GÖRÜŞECEKTİK

    Demirtaş, BDP'nin talebine hükümetin ''olumlu'' yanıt vermesi üzerine, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile TBMM'de bugün saat 14.00'de bir görüşme öngörüldüğünü, ancak bu görüşmenin saatinin ''provokatif'' eylemlerin önüne geçilmesi amacıyla son ana kadar netleştirilmediğini ifade etti. ''Bu görüşmeden sadece bizim telefonlarımızı dinleyenler haberdardı'' diyen Demirtaş, bu nedenle ''Hakkari'deki patlamanın meydana geldiği günün ve saatin oldukça önemli olduğunu'' söyledi.

    GÖRÜŞME ERTELENDİ

    Demirtaş, patlamanın ardından hükümet tarafından görüşmenin ertelendiğini ifade ederek, ''Bu olayın ne olduğu ortadadır. İyi çocuklar sahnededir. Hükümet bu provokasyona teslim olmuştur. Böyle bir hükümet ülkede barışı sağlayamaz'' diye konuştu.

    ATALAY OLAY YERİNE GİTSİN

    Olayın kısa sürede aydınlatılması ve sorumluların açığa çıkarılmasını isteyen Demirtaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın olay yerine giderek soruşturmanın başına geçmesi gerektiğini söyledi.

    Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Demirtaş, ''TBMM'deki görüşmenin konusu ne olacaktı'' sorusu üzerine, görüşmede gündemdeki siyasi konular ile Anayasa değişikliğini ele alacaklarını söyledi.

    ERGENEKON HALA CANLI

    Demirtaş, patlamaya ilişkin bir başka soru üzerine de ''Orada ciddi deliller bırakılmış, bunların incelenmesi lazım. Şemdinli'ye benziyor mu, ardında iyi çocuklar var mı, delillere bakınca ortaya çıkartılabilir. Bu olay aydınlatılırsa Ergenekon'un hala canlı olduğu, faaliyette olduğu görülecektir'' dedi.

    Demirtaş, konunun üzerine gidilmesi halinde, gereken katkıyı vereceklerini de sözlerine ekledi.

    PKK: SALDIRIYI BİZ YAPMADIK

    Öte yandan 10 sivilin hayatını kaybettiği mayın saldırısıyla ilgili olarak bir açıklama yayınlayan terör örgütü PKK, saldırıyla bir alakaları olmadıklarını açıkladı. PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre terör örgütünün açıklaması şöyle: "Bu saldırı alçakçadır. Hareketimizin 13 Ağustos'tan 20 Eylül"e kadar ilan ettiği eylemsizlik süreci halen devam etmektedir. Ciddi yeni bir durum gelişmezse bu kararımız kesinlikle 20 Eylül"e kadar geçerli olacaktır. Hakkari"de halk savunma güçlerimizden 9 gerillanın şehit düşmesine karşılık HPG güçleri kontrollü askeri eylem gerçekleştirerek misilleme hakkını kullanmış oldu. Bu misilleme eyleminin dışında HPG güçleri tarafından 20 Eylül"e kadar herhangi bir eylem yapılmayacaktır' denildi.




    BDP'den mayınla ilgili Ergenekon iddiası Yorumları