CHP'li Hacaloğlu: Partimiz hata yaptı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (16:38)   Son Mesaj: 09-16-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 629  

    09-16-2010

    CHP'li Hacaloğlu: Partimiz hata yaptı

    CHP'li Hacaloğlu: Partimiz hata yaptı


    Hacaloğlu, CHP’nin referandumda “hayır” kampanyası sürecinde stratejik hatalar yapıldığını söyledi.

    CHP İstanbul Milletvekili ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, CHP"nin referandumda "hayır" kampanyası sürecinde stratejik hatalar yapıldığını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu"nun özverili çalışmasına karşın Genel Merkez ekibinin acemi kaldığını ifade ederek "Parti farkı gözetmeden toplumsal bir uyanış, "hayır" zemininde bir buluşma gerçekleştirilmesi gerekiyordu ama bu yapılmadı, yapılacak vizyon ortaya konmadı" dedi. Güçlü genel sekreterlik yerine görev alanları belirlenmiş Genel Başkan Yardımcılarından oluşacak parti Merkez Yönetim Kurulu"nu öngören tüzük değişikliğinin CHP için daha faydalı olacağını kaydeden Hacaloğlu, "Bir partide eşzamanlı olarak birçok alanda iş yapılmalı. Yapanlar yetkilerini, sorumluluklarını bilmeli, buna göre etraflarında yetkin yardımcıları olmalı, kaynakları olmalı. Mevcut haliyle her şey Genel Sekreterlik bünyesine bağlanmış vaziyette" dedi.
    Hacaloğlu, CHP"nin referandum sürecinde yürüttüğü kampanyayı ve eski Genel Başkan Deniz Baykal"ın kurultay çağrısını ANKA"ya değerlendirdi. "CHP"nin referandum kampanyasındaki stratejik hatalar" başlıklı bir not hazırladığını belirten Hacaloğlu, "Gerçekten kampanyada stratejik hatalar yapıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu özverili çalışmasına karşın Genel Merkez"in "mutfak" desteğini arkasına alamayan, kendisini parti tabanıyla buluşturan kampanyalar dışında gerçekten çok zayıf bir kampanya götürüldü" dedi.

    -"HAYIR ZEMİNİNDE BULUŞMA VİZYONU ORTAYA KONAMADI"-

    Referandumda hayır kampanyasının AKP-CHP zeminine çekilerek genel seçim havasına dönüştürüldüğünü ifade eden Hacaloğlu, "Genel Merkez ekibi bu amacı iyi belirlenmemiş, stratejisi iyi çizilmemiş bu süreçte son derece acemi kalmıştır. Kemal Bey büyük çaba gösterdi ama sonuç kesinlikle başarı değildir. Parti farkı gözetmeden toplumsal bir uyanış, "hayır" zemininde bir buluşma gerçekleştirilmesi gerekiyordu ama bu yapılmadı, yapılacak vizyon ortaya konmadı. Başbakan Erdoğan"ın karizmasını çizmeye yönelik "hırsız, kalpazan" sloganları kullanıldı. Böyle bir şey olamaz" diye konuştu.

    -"GÜÇLÜ GENEL SEKRETERLİK GEÇMİŞTE KALDI"-

    Hacaloğlu, Kılıçdaroğlu"nun ekibinde çok değerli yöneticilerin de olduğunu, ancak bu yöneticilerin birikimlerinden de yeterince yararlanılamadığını vurgulayarak Baykal"ın kurultay çağrısının, bu eksikliği gidermeye yönelik olduğuna dikkat çekti. Son CHP Kurultayı"nda yürürlüğe girmesi öngörülen ancak daha sonra yürürlük tarihi ertelenen tüzük değişikliğinin yapılması gerektiğini kaydeden Hacaloğlu, "MYK"da bu konuda ilk öneriyi yapan da bendim. Onun da nedeni bir partide eşzamanlı olarak birçok alanda iş yapılmalı. Yapanlar yetkilerini, sorumluluklarını bilmeli, buna göre etraflarında yetkin yardımcıları olmalı, kaynakları olmalı. Mevcut haliyle her şey Genel Sekreterlik bünyesine bağlanmış vaziyette. Ben Önder Bey"i hedef alarak söylemiyorum ama güçlü Genel Sekreterlik sosyaldemokrat partilerde artık geçmişte kalmış bir olgu. Çağımızda bir partiyi parti haline getiren etkinlik alanları çok yönlü" diye konuştu.

    -"TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ CHP İÇİN FAYDALI OLACAK"-

    Güçlü genel sekreterlik yerine görev alanları belirlenmiş Genel Başkan Yardımcılarından oluşacak parti Merkez Yönetim Kurulu"nu öngören tüzük değişikliğinin, partinin çalışması açısından son derece faydalı olacağını da dile getiren Hacaloğlu, "Çünkü şu anda Genel Başkan bir şey dediği zaman konu ortada kalıyor, bizim dönemimizde de öyleydi, bunu tartıştık. Birkaç kişinin ortada duran konuyu kendi inisiyatifine alıp, tutup taşıması süreklilik arz edemiyor, bir de denetim ve hesap sorma süreci devreye giremiyor. Sorumluluk alanlarını ayırıp onlara yetki verip de bunun yapılıp yapılmadığı zaman açıkça hesabını sorabiliyorsanız bir anlamı vardır" diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu"nun oy kullanamamasının da partinin mevcut yönetim yapısının bir sonucu olduğunu söyleyen Hacaloğlu, "Böyle bir şey olabilir mi? Genel Başkan"ın nerede oy kullanacağı, onun yanında kim olacağı, medyanın bu konuya nasıl eğileceği kampanyanın başında bellidir. Sadece orada değil diğer konularda da çok yalnız bırakılmıştır örgüt. Tüzük değişikliği, yani her bir fonksiyon alanında yetkisi, konumu belirli kişilerin görevlendirilmesi gereklidir" dedi.

    Hacaloğlu, CHP"de "kim nerede duruyor, kim kimden yana, şucular-bucular" gibi kısır tartışmaların bırakılması gerektiğini belirterek "Biz belirli bir olgunluk dönemi geçirdik. Önemli olan tek şey parti ve ülkedir hepimiz için" diye konuştu.

    (ANKA)




    CHP'li Hacaloğlu: Partimiz hata yaptı Yorumları