Duvarları çatlayan okul, velileri isyan ettirdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2010 (15:49)   Son Mesaj: 09-16-2010 (15:49)    Cevap: 0    Gösterim: 631  

    09-16-2010

    Duvarları çatlayan okul, velileri isyan ettirdi

    Duvarları çatlayan okul, velileri isyan ettirdi


    Konya Merkez Selçuklu ilçesinde bulunan bir okulun duvarları çatladı. Olayı duyan veliler binanın bu durumuna isyan etti.

    Edinilen bilgiye göre, Konya Merkez Selçuklu ilçesinde bulunan Süleyman Çelebi İlköğretim okulunun kolonlarında, koridor ve tuvalet duvarlarında çatlamalar meydana geldi.
    2010-;2011 eğitim-öğretim yılının başlamasından dolayı okula toplantı için gelen veliler, çatlaklar yüzünden okul yönetimi ile tartıştı. Velilerden Yaşar Yılmaz, Emine Yeniyayla, Zeki Kıvrak, Hamza Gök, Mustafa Satılmış, Mehmet Ali Şan ve bine yakın veli, okulun boşaltılmasını ve öğrencilerin güvenli bir binada ders görmesini istediler.

    GEÇEN YIL ÇATLADI

    İddiaya göre, okulda geçen yıl yaşanan deprem sonrası duvarlarında çatlamalar oluştu. Bu durumu gören veliler, idareyi uyararak okulda tadilat yapılmasını istedi. Okul yönetimi tatilde tadilat yapılacağı ve yeni döneme yetiştirileceği sözünü verdi.

    ONARIM YERİNE MAKYAJ

    Velilerin iddiasına göre, okul yönetimi çatlakların yerlerini çimentoyla kapatarak okulun yeni eğitim dönemine hazır olduğunu söyledi.

    Veliler, 2010-;2011 öğretim yılının başlaması nedeniyle okula gelince, çatlakların çimentoyla kapatıldığını gördü. Okulun bu haline isyan eden veliler, çocuklarını bu okula göndermeyeceklerini söylediler.

    Okulun başka yere taşınması için toplantı düzenlendiğini dile getiren veliler, idareciler hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.

    VELİLER TEDİRGİN

    Velilerden Zeki Kıvrak, çocuğunun birinci sınıfa başlayacağını söyledi. Bu durumda çocuğunu okula gönderemeyeceğini ifade eden Kıvrak, "Şuan çocuğumu gönderemiyorum. Okulun çatlakları bir yıldır var. Okul idarecisi, bize bu binayı sadece demirlerin taşıdığını söyledi. Böyle bir korkuyla çocuklarımızı gönderemeyiz." dedi.

    Okulun bu haline üzüldüklerini söyleyen öğrenci velilerinden Yaşar Yılmaz ise, iki çocuğunun okuduğunu, şimdi çocuklarının uzak bir okula gitmek zorunda kaldığını dile getirdi.

    Okulu yapan müteahhidin gelip herkese açıklama yapmasını isteyen Yılmaz, "Müteahhit, buraya ne kadar çimento, ne kadar kablo ve her türlü malzemeden ne kadar koymuşsa, bununla ilgili açıklama yapsın."" ifadesini kullandı.

    Koridorlarda yürürken binanın sallandığını söyleyen veliler, bu yüzden öğrencilerin ağır adımlarla yürüdüklerini belirtti.

    ZEDHABER-KONYA




    Duvarları çatlayan okul, velileri isyan ettirdi Yorumları