Ramazan'ın gözdesi Kanal 7 oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (14:24)   Son Mesaj: 09-16-2010 (14:24)    Cevap: 0    Gösterim: 596  

    09-16-2010

    Ramazan'ın gözdesi Kanal 7 oldu

    Ramazan'ın gözdesi Kanal 7 oldu


    Hangi televizyon kanalı kaç dini program yayınladı? Ramazan ekranlarında, izleyici en çok hangi dini programları tercih etti? Hangi program ne kadar reklam aldı? İşte Ramazan ekranında dini programların karnesi!

    Her yıl olduğu gibi, bu yıl da ekranlarda Ramazan rüzgarı esiyor. Bu dönemde TV kanallarında dini program sayısı artarken, reklamveren de ilgisini Ramazan ayına özel bu yapımlara çevirdi. Medya Takip Merkezi (MTM), Ramazan ayında hangi kanalların kaç dini programa yer verdiğini, kanalların bu yapımlara ne kadar reklam aldığını ve izleyicinin en çok tercih ettiği programları mercek altına aldı.
    MTM"nin 11-25 Ağustos tarihleri arasında, 13 TV kanalında yaptığı araştırma sonuçlarına göre geçen yıla oranla hem dini program sayısında hem de bu programlara reklamverenin ilgisinde dikkat çekici bir artış yaşandı.

    RAMAZAN"DA REKLAMVERENİN GÖZDESİ KANAL 7...

    MTM Medya Takip Merkezi"nin araştırma raporuna göre, 15 günlük süreçte 9 farklı kanalda toplam 35 dini program yayınlandı. Bu programlara 292 marka toplam 14 bin 724 reklam verdi. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayının 15 günlük süreci ile karşılaştırıldığında, reklamverenin ilgisinde yüzde 15"e yakın artış tespit edildi. Dini programlara verilen reklamların süresi ise 80 saati aşkın oldu.

    Rapor sonucuna göre, Ramazan ayında dini programlarına en çok reklam alan kanal, geçtiğimiz senenin de birincisi, Kanal 7 oldu. Araştırma süresince toplam 5 dini içerikli programı izleyenleriyle buluşturan kanal, bu yapımlara 4 bin 567 reklam aldı. Bu programlarda yayınlanan reklamların süresi ise 23 saate yaklaştı.

    NİHAT HATİPOĞLU"NUN TAHTINA ÖMER DÖNGELOĞLU YERLEŞTİ!

    AGB"nin açıkladığı en çok izlenen programlar listesinde "Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti" Kanal 7"nin en çok izlenen programları arasında yer alırken, "Mustafa Karataş"la İftar" Saati ise reklamverenin öncelikli tercihi oldu.

    Aynı araştırma sonuçlarına göre; araştırma süresince en çok dini program yayınlayan kanal ise STV oldu. STV, 15 günlük süreçte toplam 9 farklı dini programı ekranlara taşıyarak, aynı zamanda en çok reklam alan ikinci kanal oldu.

    STV"deki dini programlara izleyici büyük ilgi gösterirken, markalar da toplam 4 bin 177 reklam spotuyla izleyicilere seslendi. STV"nin dini yapımlarına 21 saati aşkın süreyle reklam verilirken, markaların en çok ilgi gösterdiği program ise "Gecenin Bereketi" oldu.

    MTM"nin hazırladığı araştırma raporuna göre; dini yapımlarına en çok reklam alan üçüncü TV kanalı Star TV oldu. Kanal, araştırma süresince bu yapımlara toplam 1.991 reklam alırken, reklamların ekranlarda kalma süresi 11 saati buldu.

    NİHAT HATİPOĞLU"NUN PROGRAMI REYTİNG KAYBETTİ!

    Geçtiğimiz yıl izleyicinin en çok tercih ettiği dini program olan Nihat Hatipoğlu ile sahur ve iftar programları, bu yıl izleyici kaybetti. Programa reklamverenin ilgisi de yüzde 18 oranında düşüş gösterdi.

    Reklamverenin en çok tercih ettiği dördüncü kanal ise ATV oldu. "Mekke ve Medine Sahur" ve "İftar Sofrası" programlarını Ramazan ayında izleyicileriyle buluşturan ATV"ye markalar toplam 1.737 reklam verdi. Bu reklamların ekranlarda kalma süresi 10 saati aşkındı.

    HABER KANALLARINDAN RAMAZANA ÖZEL YAYINLAR...

    Araştırmanın dikkat çeken başlıklarından biri de haber kanallarının dini programlara ilgisi oldu. Haber kanallarından en çok dini programa yer veren ve reklamverenin de en çok tercih ettiği TV kanalı TGRT Haber oldu. TGRT Haber araştırma dönemi boyunca yayınladığı İftara Doğru, Ramazan Özel, Şehr-i Ramazan İstanbul, Gap"ta Ramazan programlarıyla ilgi çekti.

    En çok reklam alan bir diğer haber kanalı da Kanal 24 oldu. Araştırma süresince dini yapımlarına 5 bin 571 reklam alan Kanal 24, İftara Davet ve Sahur Sefası programlarıyla ilgi topladı. Bir diğer dikkat çeken haber kanalı da Kuran"dan Gönül"e programıyla izleyicilerin karşısına çıkan Habertürk oldu.

    Ramazan ayında, dini programa yer veren diğer kanallar ise TRT 1, Show TV ve Kanal 24 oldu.





    DİNİ YAPIMLARA EN ÇOK REKLAM ALAN KANALLAR





    Kanal Adı



    Program Adedi



    Süre (sn)



    Spot Adedi





    Kanal 7



    5



    82.763



    4.567





    STV



    9



    78.459



    4.177





    Star TV



    2



    40.336



    1.991





    ATV



    2



    37.011



    1.737





    TGRT Haber



    5



    15.762



    540





    TRT 1



    8



    14.968



    843





    Show TV



    1



    8.948



    413





    Kanal 24



    2



    5.571



    271





    Habertürk



    1



    4.301



    185





    Kaynak: MTM Medya Takip Merkezi"nin 13 TV kanalı üzerinden yaptığı reklam takibi sonuçlarından derlenmiştir.





    DİNİ PROGRAMLARA EN ÇOK REKLAMI GSM OPERATÖRLERİ VERDİ

    MTM"nin reklam ölçüm raporuna göre, spot adedi üzerinden baktığımızda, dini programlara en çok reklam veren ilk üç marka Vodafone, Türk Telekom ve Avea oldu. Gıda markaları arasında en çok reklamı Öncü Salçaları, Knorr ve Algida verdi. Süre bazlı bakıldığında ise Türk Telekom, dini yapımlara en çok reklam veren üçüncü marka olurken, Turkcell en çok reklam veren dördüncü marka olarak kayda geçti.

    Dini programlara en çok reklam veren markalar, sırasıyla;


    Vodafone
    Türk Telekom
    Avea
    Garanti Emeklilik
    Öncü Salçaları
    Knorr
    Algida Cartedor
    Calgon
    Turkcell





    Ramazan'ın gözdesi Kanal 7 oldu Yorumları