Radyo 7'de İyilik Hali Veli ve öğrenciye tercüman oluyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2010 (14:26)   Son Mesaj: 09-16-2010 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 707  

    09-16-2010

    Radyo 7'de İyilik Hali Veli ve öğrenciye tercüman oluyor

    Radyo 7'de İyilik Hali Veli ve öğrenciye tercüman oluyor


    Psikolojik Danışman Faruk Öndağ, Radyo 7’de yayınlanan İyilik Hali programıyla Cumartesi günleri 23.00 – 02.30 arası eğitmenlerin, öğrencileri ve ailelerin dillerine tercüman oluyor.

    Günümüz şartlarında sağlık bir eğitim ancak; "aile-öğretmen ve çocuktan oluşan bir takım çalışması ile gerçekleşebilir."
    Psikolojik Danışman Dr. Faruk Öndağ tarafından, Asfa eğitim kurumlarında hizmet veren 150 öğretmene "eğitimde öğretmen ve aile ilişkisinin önemi" konulu bir sunum verildi.

    Dr Faruk Öndağ sunumunda çocukların sağlıklı bir eğitim almaları için yapılması gerekenleri dile getirerek, özetle şunları ifade etti;

    "Günümüz şartlarında çocuklarımızın sağlıklı eğitim almasına engel olabilecek pek çok faktör bulunmaktadır ve bunlardan öncelikle TV alışkanlığı, bilgisayar oyunları ve yanlış arkadaş ilişkileri dikkate alınmalı. Tüm bu olumsuz faktörlere rağmen yavrumuza kaliteli bir eğitim vermek ve güzel bir gelecek sağlamak istiyorsak mutlaka sıkı bir anne baba ve öğretmen işbirliği gerekmektedir. Bu aşamada öğretmenin öğrencisinin ailesi hakkında sağlıklı bilgi sahibi olması hayati önem taşımaktadır.

    Öğretmen sınıfındaki öğrencinin evinde bir huzursuzluk olup olmadığını, Karı-koca geçimini, evde yaşlı- bakıma muhtaç birinin olup olmadığını, Ailede işsizlik ya da ekonomik sıkıntı olup olmadığını bilmek zorundadır.

    Evden kaynaklanan bir korku, ümitsizlik, çaresizlik hissi şüphesiz eğitimi de sekteye uğratır. Öğrencisine yeterince yakın olmayan bir öğretmen evden kaynaklanan bu sıkıntıyı göremez ve çocuğa yardımcı olamaz."




    Radyo 7'de İyilik Hali Veli ve öğrenciye tercüman oluyor Yorumları