Milliyet'ten promosyon aldatmacası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2010 (14:25)   Son Mesaj: 09-16-2010 (14:25)    Cevap: 0    Gösterim: 894  

    09-16-2010

    Milliyet'ten promosyon aldatmacası

    Milliyet'ten promosyon aldatmacası


    Milliyet gazetesinin 9 Ağustos’ta başlattığı 39 kupona Kur’an-ı Kerim ve Rahle kampanyasında okurunu yanılttığı ortaya çıktı. İşte Milliyet okurunu bekleyen kötü sürprizin detayları:



    Kampanya başladığında vaat edilen ürünle kampanya sonunda verilecek ürünün farklı olduğunu söyleyen Hasan Biçer, bu süreçte kendisinin de mağdur olduğunu söyledi.
    Milliyet gazetesi 9 Ağustos"ta bir kampanya başlatarak 39 kupona Kur"an-ı Kerim ve Rahle (okumat) vereceğini duyurdu.

    REKLAM KARŞILIĞI ANLAŞMA SAĞLANDI

    Rahlelerin tasarımı ve patent haklarının kendisine ait olan Hasan Biçer, 20 bin rahle için 20 bin TL fiyat biçti. Daha sonra yapılan anlaşmada 5 bin TL para, gazete ve televizyonlarda yayınlanacak reklamlarda da firmasının adının görünecek biçimde yer alması şartı ile anlaşma sağlandı.

    Hasan Biçer, anlaşma sonrası Milliyet gazetesinde firmasına ait hiçbir ibare olmayan bir reklam yayınlandığını ardından, uyarılar üzerine ikinci gün gazete reklamında, rahlenin yanına www.okumat.net ibaresinin yerleştirildiğini belirtti.

    'MİLLİYET ANLAŞMAYA UYMADI'

    Hasan Biçer, yaptığı görüşmelerde televizyon reklamlarında da firmasına ait ibarelerin yer almasını istediğini ancak Milliyet"in bunu kabul etmediğini belirterek, "Anlaşmaya uyulmadığı için Milliyet"e bu konuda ihtar gönderdim" dedi.

    "PROMOSYON OLARAK VERMEZ"

    Hasan Biçer 17 Ağustos"ta Milleyet"e gönderdiği ihtarnamede, "ürünün patent haklarının kendisinde olduğu ve henüz anlaşma sağlanmadan Milliyet"in bu ürünü promosyon olarak vereceğini duyurduğunu belirterek" yayının durdurulmasını ya da anlaşma sağlanmasını talep etti.

    ANLAŞMA YERİNE İPTAL

    Ancak Milliyet gazetesi 31 Ağustos"ta cevap olarak, ürünün promosyon olarak kullanmayacağını belirtti.

    OKURLAR DA MAĞDUR OLACAK

    Kur"an-ı Kerim ve Rahle seti için kupon biriktiren okurları, henüz bu durumdan haberdar olmasa da Milliyet gazetesi ortaya çıkabilecek sorunların önüne geçmek için 3 Eylül"de reklamlarında kullandığı ürün fotoğrafını değiştirdi. Milliyet vaat ettiği ürünü veremeyeceğini anlayınca da reklamların altına "Doğan Gazetecilik A.Ş promosyon kampanyasına konu yukarıdaki görselde yer alan ürünün biçiminde değişiklik yapma hakkını saklı tutar." ibaresini ekledi.

    Patenti kendine ait olan Okumat"ın dağıtımı konusunda mağdur olduğunu söyleyen Hasan Biçer, Milliyet"in okurlarına vaat ettiği ürün yerine farklı bir ürün vereceğini ve okurları da mağdur edeceğini söyledi.

    Milliyet'ten promosyon aldatmacası

    Milliyet'ten promosyon aldatmacası

    Milliyet'ten promosyon aldatmacası

    Milliyet'ten promosyon aldatmacası

    Milliyet'ten promosyon aldatmacası

    Milliyet'ten promosyon aldatmacası





    Milliyet'ten promosyon aldatmacası Yorumları