Le Monde: Türkiye demokrasi için sandık başında   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2010 (14:25)   Son Mesaj: 09-16-2010 (14:25)    Cevap: 0    Gösterim: 454  

    09-16-2010

    Le Monde: Türkiye demokrasi için sandık başında

    Le Monde: Türkiye demokrasi için sandık başında


    Türkiye'de Anayasa'da yapılacak değişiklikler için yarın düzenlenecek halk oylaması, Fransız basınında bugün geniş bir şekilde yer aldı. Le Monde "Türkiye'de demokrasiyi genişletmek için referandum" a gidiyor denildi.

    Le Monde, "Türkiye'de demokrasiyi genişletmek için referandum" başlığıyla verdiği haberde, "referandum sonucunun AK Parti iktidarı için bir sınav teşkil ettiği" yorumunu yaptı.
    Gazete, genel seçimlerden önce, referandum sonucunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iktidarının test edilmesi için bir fırsat yarattığı görüşünü dile getirdi.

    Le Monde, "hayır" oyu için kampanya yapan muhalefet partilerinin, Başbakan Erdoğan'ı "otoriter rejim kurmak istediği için suçladıklarını" bildirdi.

    Le Figaro gazetesi, "Türkiye, ordunun rolünü azaltmak için sandığa gidiyor" başlığıyla verdiği haberde, "muhalefet partilerinin, değişiklikleri, AK Parti'nin gücünü artırmak için bir fırsat olarak yorumladıkları" görüşüne yer verdi.

    Gazete, bu referandum sonucunun, "Başbakan Erdoğan için bir sınav teşkil ettiği" yorumunu yaptı.

    Liberation gazetesi, "Erdoğan için büyük bahis" başlığıyla verdiği haberde, referandumun, Başbakan Erdoğan'ın ve AK Parti'nin siyasi geleceği için bir bahse dönüştüğü yorumunu yaptı.

    Liberation, muhalefetin, iktidarı, anayasa değişiklikleriyle, yetkilerini güçlendirmekle suçladığını yazdı.




    Le Monde: Türkiye demokrasi için sandık başında Yorumları