Taş Ocağı dinametleri evleri çatlattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (14:05)   Son Mesaj: 09-16-2010 (14:05)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    09-16-2010

    Taş Ocağı dinametleri evleri çatlattı

    Taş Ocağı dinametleri evleri çatlattı


    Yozgat'ın Sorgun ilçesi Karaveli köyü mevkiinde faaliyet gösteren taş ocağında patlatılan dinamitler, köydeki evlerde hasara neden oldu.

    Karaveli köyü sakinleri, taş ocağının açılmasıyla oturdukları evlerinde büyük ölçüde hasar meydana geldiğini söyledi. Karaveli köyü muhtarı Battal Duygulu, ocakta patlatılan dinamitler yüzünden evlerin duvar ve balkonlarında büyük çatlaklar oluştuğunu belirtti. Duygulu, "Evlerimiz büyük ölçüde hasar gördü. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı'na bir yazı gönderdik. Fakat bir sonuç alamadık. Şimdilik taş ocağının işlevine devam edeceğini araştırma yapacaklarını söylediler" dedi.
    Yaklaşık 6 aydır bu sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Duygulu, "Evlerimizin tamamına yakını zarar gördü. Dinamitin patlamasıyla duvarlarımız çatlıyor. Köyümüzün sularının kaynağı ocağa yakın olduğu için patlatmanın etkisiyle sularımızda da ciddi derecede azalma oldu. Birkaç evimiz hariç hiçbir evimizde sular akmıyor. Köyümüzün çeşmeleri, şebeke sularımız her şeyimiz zarar gördü. Evlerimizin çoğu kerpiçten yapıldığı için en ufak sarsıntıda yıkılabilir" diye tepki gösterdi.

    Karaveli köyü halkı, sorunlarına bir an önce çare bulunması için yetkililerden yardım bekliyor.




    Taş Ocağı dinametleri evleri çatlattı Yorumları