Ovacık Yaylası suya kavuştu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2010 (14:03)   Son Mesaj: 09-16-2010 (14:03)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    09-16-2010

    Ovacık Yaylası suya kavuştu

    Ovacık Yaylası suya kavuştu


    Selendi ilçesine bağlı Çamyayla, Çampınar ve Kurşunlu köyleri ile Kula ilçesine bağlı Encekler köyü arazilerinin bulunduğu Ovacık Yaylası, hayırsever vatandaşların desteği ve köylülerin ortak girişimiyle açılan kuyuyla suya kavuştu.


    Hayırsever vatandaşlar İsmail Hakkı, Alim ve Veli Öz ile Ramazan Güneş ve Mustafa Topuz'un maddi destekleri ve köylülerin katkılarıyla 20 bin lira harcanarak 200 metre derinlikte açtırılan kuyudan ilk su, Selendi Kaymakamı Selim Palamut, İlçe Garnizon Komutanı Celal Çok, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, İlçe Emniyet Amiri Cenk Gedik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Aslanalp ve köy muhtarları ile köylülerin katılımıyla düzenlenen törenle çıkarıldı.

    Çamyayla Köyü Muhtarı Şükrü Filik, yayla köylüleri adına yaptığı konuşmada, yıllardır su sıkıntısı çektikleri yaylalarının suya kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şimdi tek eksiklerinin elektrik olduğunu belirtti.

    Yetkililerden bu eksikliğin giderilmesi noktasında desteğini beklediklerini dile getiren Filik, ''Bu ovada 300 kişinin arazisi bulunmakta. Hayırseverlerin ve köylülerimizin desteği sayesinde açtığımız kuyudan şimdilik saniyede 5 litre akan su çıkardık. Elektrik olsa bu daha fazla olacak. Çünkü, pompa yok, traktör desteği ile su akıtabiliyoruz enerji geldiği takdirde burada herkes sondaj yaptırıp arazisine su alabilir. Yetkililerden bunun için destek istiyoruz''dedi.

    Mevlid-i Şerif okunan ve konuklara yöresel keşkek yemeği ikramı yapılan törende, Selendi Kaymakamı Selim Palamut, kuyunun açılmasına destek sağlayan hayırseverlere, Çamyayla Köyü Muhtarılığı tarafından hazırlatılan teşkkür plaketlerini verdi.




    Ovacık Yaylası suya kavuştu Yorumları