'Akil Adamlar'ın Diyarbakır temasları sürüyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2010 (14:03)   Son Mesaj: 09-16-2010 (14:03)    Cevap: 0    Gösterim: 578  

    09-16-2010

    'Akil Adamlar'ın Diyarbakır temasları sürüyor

    'Akil Adamlar'ın Diyarbakır temasları sürüyor


    Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecine destek vermek amacıyla kurulan, kamuoyunda ''Akil Adamlar'' olarak da bilinen Bağımsız Türkiye Komisyonu'nun, Diyarbakır'daki temaslarını tamamladığı bildirildi.

    Açık Toplum Vakfından yapılan yazılı açıklamada, başkanlığını 2008 Nobel Barış Ödülü'nü alan Finlandiya'nın eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari'nin yaptığı Bağımsız Türkiye Komisyonu üyelerinin Diyarbakır'da sırasıyla Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, şehrin önde gelen sivil toplum örgütü yöneticileri, kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile görüştükleri belirtildi.
    Açıklamada, 2004'te kurulan ve bugüne kadar biri 2005'te biri de 2009'da olmak üzere iki ayrı Türkiye raporu yayımlayan Bağımsız Türkiye Komisyonu'nun, Diyarbakır'a olağan Türkiye ziyareti çerçevesinde geldiği belirtildi.

    Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    ''Diyarbakır'daki temaslarında Güneydoğu'da yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi edinen komisyon, bugün bazı yayın organlarında iddia edildiği gibi 'Kürt sorununda arabuluculuk yapmak' gibi bir amaç taşımamaktadır. Diyarbakır ziyaretinde edindiği bilgi ve izlenimler, Komisyon'un önümüzdeki dönemde hazırlayacağı 3. Türkiye raporunun oluşmasına katkı niteliği taşımaktadır. Komisyon üyeleri yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile görüştükten sonra akşam İstanbul'un önde gelen sivil toplum temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya gelecek.

    Komisyon üyeleri 18 Eylül'de İstanbul'da yapacakları basın toplantısı ile Türkiye ziyaretinde edindikleri görüş ve izlenimleri kamuoyu ile paylaşacak.''




    'Akil Adamlar'ın Diyarbakır temasları sürüyor Yorumları