Van-Tatvan arasında araçlar mahsur kaldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (13:59)   Son Mesaj: 09-16-2010 (13:59)    Cevap: 0    Gösterim: 533  

    09-16-2010

    Van-Tatvan arasında araçlar mahsur kaldı

    Van-Tatvan arasında araçlar mahsur kaldı


    Van-Tatvan karayolunda devam eden yol yapım ve geliştirme çalışmaları sırasında patlatılan dinamitin etkisiyle kaya parçaları ile toprağın yola düşmesi sonucunda karayolu ulaşıma kapandı.

    Servet Taşdemir'in haberi
    Van-Tatvan karayolunda devam eden yol yapım ve geliştirme çalışmaları sırasında patlatılan dinamitin etkisiyle kaya parçaları ile toprağın yola düşmesi sonucunda karayolu ulaşıma kapandı.

    MAHSUR KALAN ARAÇLAR ARASINDA 3 AMBULANS DA BULUNUYOR

    Tatvan Yoncabaşı Köyü mevkiinde karayolu yol yapım ve geliştirme çalışmaları sırasında patlatılan dinamitin etkisiyle karayolu kenarındaki dağlık tepenin çökmesiyle kaya parçaları ve toprak kayması oldu. Yola kayan çok sayıda kaya parçaları ve toprak yaklaşık 200 metre yolun tamamen kapanmasına neden oldu. Van"dan Tatvan"a gelmekte olan ve Tatvan"dan Van"a gitmekte olan çok sayıda araç yolda saatlerce mahsur kaldı. Yolda mahsur kalan araçlar arasında hasta taşıyan 3 ambulans bulunuyor. Bir sorumsuzluk örneği yüzünden yaklaşık 4-5 saat mahsur kaldıklarını dile getiren şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs sahipleri duruma isyan etti.

    VALİ YILMAZ OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

    Olayın duyulmasıyla beraber incelemelerde bulunmak için olay yerine gelen Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, öncelikle ambulanslara ulaşarak hastaların sağlık durumları hakkında bilgi aldı ve hasta yakınlarıyla görüşerek tüm imkânların seferber edileceğini söyledi. Yolda mahsur kalan sürücüler ve yolcularla görüşen Vali Yılmaz, yol açma çalışmalarının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini ve çok kısa bir sürede yolun ulaşıma açılacağını söyledi.

    Tatvan-Van karayolunun Küçüksu mevkisinde karayollarına ait firma tarafından yapılan yol genişletilmesi sırasında yolun yaklaşık 200 metrelik bir bölümüne planlanandan fazla toprak kayması olmasından dolayı saat 18:30"dan itibaren yolun kapalı olduğunu belirten Vali Yılmaz; 6 iş makinesinin çalıştığını, bu sebeple trafik akışını durdurduklarını, yol açma çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ve 2 saat içinde yolun tekrar ulaşıma açılabileceğini söyledi.

    Yolda mahsur kalan ambulanslar için de çalışmalar yapıldığını belirten Vali Yılmaz "Burada mahsur kalan hasta nakil ambulansında durumu acil olan hastamız yok ve 112 ile irtibata geçilerek buradaki hastamız için gerekli tedbirler alındı" dedi.

    FİRMA YETKİLİLERİ "ÇOK MAĞDUR OLDUK VE KARAYOLLARINDANA DAVA AÇACAĞIZ" DEDİ

    Şehirlerarası yolcu taşıyan bir firma adına konuştuğunu belirten Raif Ural, çok mağdur bir durumda olduklarını belirterek "Bu karayollarının ile yüklenici firmanın tedbirsizliğinden dolayı 6 saattir buradayız ve bize net bir bilgi veren yok. Karayollarını arıyoruz bize cevap vermiyorlar. Jandarma ile görüştük bize 1 saatte yol açılır denildi ama 6-7 saattir hala buradayız. Tatvan, Bitlis, Batman başta olmak üzere çok yerde kontenjanlarımız var ve bütün yolcularımızı kaybettik. İstanbul"da dahi yolcularımız var, yarın yolcularımızı almamız lazım, biz bunu nasıl yetiştireceğiz. Karayollarının bu tedbirsizliğinden dolayı biz davacı olacağız ve hakkımızı arayacağız. 6 saattir yolcularımız aç ve susuz bir durumdadır. Sağ olsun vali bey buraya geldi, derdimizi dinledi ve bize yardımcı oldu" dedi.

    Türkiye"nin birçok yerine yolcu taşıdıklarını belirten firma çalışanları, şuan mahsur kalan araçlarında 200 yolcuları olduğunu ve birçok yerde araç bekleyen yolcularının da firmalarda mahsur durumda olduklarını söylediler. Sayın Başbakanım sizin açtığınız yollar, gösterdiğiniz amaçla yürümüyor diyen İrfan Yılmaz "Bakın hesapsız, kitapsız işler yapılıyor, vatandaş burada mağdur oluyor. Biz zaten doğuda mahrumiyet bölgesindeyiz ve çok zor şartlar içerisinde yaşıyoruz. Lütfen bu olayı, bu vatandaşların mağduriyetini ve buradaki araç kuyruklarını görün, buradaki karayolları ve müteahhitlerin ne işler yaptıklarını görün, bizim sesimizi duyun buna çözüm üretin" dedi.

    Dinamit patlatılmasının etkisiyle, karayolu kenarındaki elektrik direklerinin yıkıldığı, yakındaki köyler için yol kenarlarından geçen su şebekelerinde kırılma olduğu, yakındaki bir köprünün hasar gördüğü ve çok maddi hasarın meydana geldiği görüldü.

    (İHA)




    Van-Tatvan arasında araçlar mahsur kaldı Yorumları