Deniz Feneri e.V davasında iki beraat   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (14:00)   Son Mesaj: 09-16-2010 (14:00)    Cevap: 0    Gösterim: 669  

    09-16-2010

    Deniz Feneri e.V davasında iki beraat

    Deniz Feneri e.V davasında iki beraat


    Almanya'daki Deniz Feneri e.V soruşturmasını yürüten savcının gönderdiği yazıya ''geç cevap vererek, soruşturmanın gecikmesine yol açtıkları ve bu şekilde görevlerini kötüye kullandıkları'' iddia edilen 2 banka yöneticisine beraat.

    Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bir bankanın Merkezi Operasyon İşlemleri Müdürü Kürşat Hakan Bütün ve Müdür Yardımcısı İhsan Mete Topaloğlu ile avukatları katıldı.
    Sanıklar, savunmalarında, Cumhuriyet savcısının gönderdiği yazının 24 Ağustos 2009'da bankaya, 14 Eylül 2009'da ise görev yaptıkları Operasyon İşlemleri Müdürlüğüne geldiğini anlattı.

    Yazının bankaya gelmesinden kendilerine ulaştığı tarihe kadar geçen 20 günlük süre konusunda kendilerine bilgi verilmediğini ileri süren sanıklar, yazıya, tanınandan daha kısa süre içinde, 10 günde cevap verdiklerini bildirdi. İhmallerinin olmadığını belirten sanıklar ile avukatları, beraat talebinde bulundu.

    Cumhuriyet Savcısı Emine Şencan Sarp da sanıkların beraatlarını istedi.

    Yargıç Abdülhalik Yıldız, sanıkların beraatlarına karar verildiğini açıkladı.

    İddianamede, sanıkların, ''görevi kötüye kullandığı'' öne sürülerek, 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyordu.




    Deniz Feneri e.V davasında iki beraat Yorumları