MHP: AK Parti 'evet' için tehdit etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (13:56)   Son Mesaj: 09-16-2010 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    09-16-2010

    MHP: AK Parti 'evet' için tehdit etti

    MHP: AK Parti 'evet' için tehdit etti


    MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, referandum sürecinde vatandaşın yiyecek, kömür yardımı, yeşil kart ve çocuk yardımlarının iptal edileceği şeklinde tehdit edildiğini ileri sürdü.

    MHP: AK Parti 'evet' için tehdit etti

    Aktaş, yaptığı açıklamada, referandumda 'hayır' diyenlere teşekkür ederek, hükümetin 'evet' oyu için halkı tehdit ettiğini ileri sürdü.

    Referandumda yapılan tehdit, baskı, şantaj ve paranın vicdanları yaraladığını ifade eden Aktaş, "Evet oyu alabilmek için para, yiyecek, kömür yardımı yapmış, yeşil kartların, çocuk paralarının iptal edileceği şeklinde tehditte bulunmuşlardır. Kars'taki bütün devlet bürokrasisi, bir vali yardımcımız ve bazı kaymakamlarımız köy muhtarlarını baskı altına alarak, 'Köyünüzde evet oyu çıkmazsa hizmeti unutun. Köyünüze hiçbir hizmet gelmeyecektir.' diye baskı yapmıştır.

    Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve bunlara bağlı bazı personeller, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan birim müdürleri AKP'ye oy kazandırmak için seferber olmuşlardır. Hem merkezde hem ilçelerimizde hem de köylerde yoğun bir şekilde çalışmışlardır." iddialarında bulundu.




    MHP: AK Parti 'evet' için tehdit etti Yorumları