Bakan Kavaf: Demokratşk standartlar yükseliyo   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (13:56)   Son Mesaj: 09-16-2010 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    09-16-2010

    Bakan Kavaf: Demokratşk standartlar yükseliyo

    Bakan Kavaf: Demokratşk standartlar yükseliyo


    Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ''Halkımızın demokratik standartların yükselmesi yönündeki iradesi ve irade beyanı önemlidir. Dünyadaki en gelişmiş demokratik standartlara, bizim demokrasimizin de ulaşacağından endişemiz yoktur'' dedi.

    Bakan Kavaf: Demokratşk standartlar yükseliyo

    Bakan Kavaf, Fatih Üniversitesi Ankara Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu'nun 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

    Kavaf, yaptığı konuşmada, bilim ve teknolojideki gelişmelere dikkati çekerek, ülkelerin artık bilim çağının dışında kalamayacağını vurguladı. Bakan Kavaf, bu süreçteki önemine işaret ettiği üniversiteleri, ''toplumsal değişim ve dönüşümün lokomotifi, kalkınmanın itici gücü, ülkenin iş gücü ihtiyacını karşılayarak, geleceği kurgulayan kurumlar'' olarak tanımladı.

    Demokratik standartların giderek yükseldiğini belirten Kavaf, ''Halkımızın bu yöndeki iradesi ve irade beyanı önemlidir. Dünyadaki en gelişmiş demokratik standartlara, bizim demokrasimizin de ulaşacağından endişemiz yoktur'' dedi.

    Kavaf, demokratik alandaki gelişmelerin üniversitelere de yansıyacağını dile getirerek, üniversitelerin demokratik çoğulculuğa, aklın ve bilimin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

    Türk yüksek öğretimine vakıf üniversitelerinin önemli katkıda bulunduğunu belirten Kavaf, Fatih Üniversitesi'nin de akademik camiada önemli ve saygın bir yer edindiği değerlendirmesinde bulundu.
    Bakan Kavaf, üniversite hayatına yeni başlayan gençlere de seslenerek, şöyle konuştu: 'Hayatınızda yeni bir dönem başlıyor. Muhakkak ki zorluklarla da karşılaşacaksınız. Ancak sorunlarla baş ederken aldığınız eğitim ve hocalarınızın tavsiyeleri size rehberlik edecektir. Hukukun üstünlüğü ilkesinden hareket etmenizi, objektif, doğru ve yerinde kararlar vermenizi bekliyoruz. Çıktığınız yolda hepinize başarılar, azminizin, gücünüzün ve hizmet aşkınızın her gün yenilerek artmasını diliyorum.''

    ''KIZLARIN ÇOĞUNLUKTA OLMASI MEMNUNİYET VERİCİ''


    Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Ramazan Yiğitoğlu da son yıllarda Türkiye'de yüksek öğretim konusunda önemli atılımlar yapıldığını söyledi. Bunun, devletin ve hükümetin yetişmiş insana önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Yiğitoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a eğitim konusundaki çabalarından dolayı teşekkür etti.

    Fatih Üniversitesi'nin bir dünya üniversitesi olduğunu belirten Yiğitoğlu, 70 ülkeden 700'ün üzerinde yabancı öğrenciye eğitim imkanı sunduklarını dile getirdi.

    Ankara Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yüksel Nizamoğlu ise 1997'de 29 öğrenciyle başladıkları eğitim serüvenin de bugün 1500 öğrenciye eğitim verdiklerini anlattı.

    Fatih Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'ndaki eğitimini tamamlayarak dikey geçiş sınavıyla ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliğini kazanan Doğan Çiftçi üniversite hayatına yeni başlayan arkadaşlarına başarılar diledi.

    Konuşmaların ardından Rektör Yiğitoğlu Bakan Kavaf'a çiçek sundu. Daha sonra Kavaf, geçen yıl bölüm birincisi olan öğrencilere ödüllerini verdi. Bakan Kavaf, bölüm birincilerinin çoğunun kız olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

    Bakan Kavaf, törene gelişinde gazetecilerin ''Süper lig maçlarını yayımlayan kanallara SHÇEK'e bağlı yurtların abone olması'' konusundaki sorularını ''Bu uygulama var zaten. Yurtlarda gittiğimde çocukların yurtlarda ya da evlerde maçları seyredebilecekleri fiziki şartların sağlanması yönünde talimatlarım oldu. Bunlar da yerine getirildi. İmkanı olmayan illere de yaygınlaştıracağız. Çocukları onlar için uygun olmayan mekanlardan uzak tutmak bizim görevimiz'' diye yanıtladı.




    Bakan Kavaf: Demokratşk standartlar yükseliyo Yorumları