63 yaşında üniversiteli oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (13:53)   Son Mesaj: 09-16-2010 (13:53)    Cevap: 0    Gösterim: 649  

    09-16-2010

    63 yaşında üniversiteli oldu

    63 yaşında üniversiteli oldu


    Akademik kayıtların başladığı Batman Üniversitesi'ne kayıt yaptıran 63 yaşındaki Ahmet Çeğin, sınavsız geçiş hakkının tanınmasıyla, üniversiteli olmanın mutluluğunu yaşıyor.

    Öğrenci kayıtlarının sürdüğü Batman Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, harçların yatırılması ve öğrencilerin evrakları doldurmasından sonra, kayıt işlemlerini yaklaşık bir dakikada gerçekleştiriyor. Kayıtların hafta sonu da devam edeceği bildirildi.
    Üniversiteye kayıt yaptıranlar arasında 63 yaşında üniversite öğrencisi olan Çeğin de bulunuyor. Sınavsız geçiş hakkının tanınmasıyla Batman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Uygulamaları Programı ikinci öğretimine kaydını yaptıran 23 yıllık memur, 4 çocuk babası Çeğin, aynı zamanda kayıt yaptırdığı üniversitede ayniyat saymanı olarak görev yapıyor.

    Herkesin okuması gerektiğini belirten Çeğin, ''20 yıldır Batman Üniversitesinde ayniyat saymanı olarak görev yapıyorum. İşlerin yoğunluğundan bir türlü yüksekokul okumaya fırsatım olmadı. Sınavsız geçiş hakkının bizlere sağlanmasıyla bu yıl tercihimi Batman Üniversitesinden yana kullandım. Herkes okul okusun cahil kalmasın. Bugün üniversite okumaktan mutluluk duyuyorum. Ailem de çok mutlu. Tahsil, tecrübenin başında gelir. Eskiden tecrübeydi, ama şimdi tahsil çok önemli. Eğer bugün bu diplomayı daha önce almış olsaydım, görevimde daha iyi bir konumda olurdum'' diye konuştu.




    63 yaşında üniversiteli oldu Yorumları