Erdoğan: KPSS'de bazı gölgeler var   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (13:53)   Son Mesaj: 09-16-2010 (13:53)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    09-16-2010

    Erdoğan: KPSS'de bazı gölgeler var

    Erdoğan: KPSS'de bazı gölgeler var


    Başbakan Erdoğan, NTV'de canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sorulardan biri de KPSS'de kopya iddiaları somrası yaşanan süreç oldu..

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KPSS'de yaşananlara ilişkin iddialara yönelik, ''Bu, işin ertelemesini ya da iptalini gerektirir mi, gerektirmez mi? Bu konuda tabii Denetleme Kurulunun vereceği karar çok önemli. Daha sonra tabii Denetleme Kurulunun kararına göre de yetkili merci adımını atacaktır'' dedi.
    KPSS ile ilgili iddialara ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, konuyla ilgili YÖK Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan bilgi aldığını söyledi.

    Konuyla ilgili bir erteleme süreci ve YÖK Denetleme Kurulunun incelemesinin olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

    ''Bu erteleme, denetleme ve Isparta'da meydana gelen olay, ister istemez YÖK'ü de bu konunun üzerine çok daha farklı bir şekilde gitmeye sevk etti. Şu anda nihai kararı vermiş değiller. Bu denetleme neticesinde ne çıkacak buna göre bir karar verecekler. Adeta iki tarafı kirli bir değnek düşünün, bir tarafta 30 bin kazanmış görünen insan var. İnsanların yanında 300-350 kişinin malum aynı puanı almaları, bunların bir kısmının karı koca olmaları, kardeş olmaları gibi...Bu bilgiler bir gölge düşürüyor olaya. Onların böyle olması, sürece böyle bir gölge katması acaba bu, işin ertelemesini ya da iptalini gerektirir mi, gerektirmez mi? Bu konuda tabii Denetleme Kurulunun vereceği karar çok önemli. Daha sonra tabii Denetleme Kurulunun kararına göre de yetkili merci adımını atacaktır. Sonunda belki de bu iş yargıya gidecektir, gitmeyecektir onu henüz bilemiyorum. Bu konuda da arkadaşlar daha sonra bizleri bilgilendirecektir.''




    Erdoğan: KPSS'de bazı gölgeler var Yorumları