YÖK Başkanından KPSS açıklaması   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2010 (13:51)   Son Mesaj: 09-16-2010 (13:51)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    09-16-2010

    YÖK Başkanından KPSS açıklaması

    YÖK Başkanından KPSS açıklaması


    YÖK Başkanı Yusuf Ziya Öcan, KPSS'de kopya iddiaları için 'Savcılık soruşturması bitmeden bir karar almayacağız' dedi.

    YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, KPSS'de kopya iddialarıyla ilgili, ''İptal konusu için savcılığın kararını bekleyeceğiz'' dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı kabul etti.

    YÖK Başkanı Özcan, KPSS'de ortaya çıkan toplu kopya iddiaları dolayısıyla saat 17.30'da Başbakan Erdoğan'a bilgi sunmak üzere Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi. Başbakan Erdoğan ve YÖK Başkanı Özcan'ın görüşmesi 30 dakika sürdü.

    YÖK Başkanı Özcan'ın Başbakanlık Merkez Bina'ya gelişinde elinde kopya iddialarına ilişkin hazırlanan raporun bulunduğu öğrenilirken, Özcan'ın raporu mini el bilgisayarı ipad'ine yüklediği ve buradan Başbakan'a sunum yaptığı belirtildi.

    Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrılışında herhangi bir açıklama yapmayan YÖK Başkanı Özcan, kameraların olmadığı bir ortamda basın mensuplarına Başbakan Erdoğan'a ÖSYM'nin yeni yapısına ilişkin bilgi verdiğini söyledi.

    Soruşturmayla ilgili bir soru üzerine de Özcan, soruşturmanın tamamlanmasından sonra açıklama yapılacağını, buna göre iptal kararı verilip verilmeyeceğinin belirleneceğini, Başbakan Erdoğan'a da bu şekilde bilgi aktarıldığını söyledi.




    YÖK Başkanından KPSS açıklaması Yorumları