Hollanda'nın V&D mağazalar zinciri satılıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (13:51)   Son Mesaj: 09-16-2010 (13:51)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    09-16-2010

    Hollanda'nın V&D mağazalar zinciri satılıyor

    Hollanda'nın V&D mağazalar zinciri satılıyor


    Hollanda;nın önemli markaları arasında yer alan Maxeda perakende grubuna ait Vroom&Dreesman (V&D) mağazalar zinciriyle La Place restoranlarının Amerika merkezli Sun European´a satılacağı bildirildi.

    V&D´nin hisselerine sahip Maxeda tarafından yapılan açıklamada, Sun European ile sürdürülen görüşmelerde anlaşmaya varıldığı kaydedildi.
    Açıklamada satış işleminin bedeli ise belirtilmedi. Satış işleminin rekabet kurumlarıyla sendikalar tarafından onaylanmasından sonra kasım ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

    Hollanda genelinde 62 şubeye sahip V&D´nin durumu kârlılık açısından son yıllarda iyi durumda bulunmuyordu. Gruba ait mağazalar içerisinde ve mağazalardan bağımsız pek çok yerde bulunan La Place restoranlar zincirinin daha başarılı olduğu belirtiliyor.

    Sun European´ın, V&D´nin Hollanda´daki mağaza sayısını ikiye katlamayı, yurt dışında da şube açmayı planladığı belirtildi. Şirketin ilk etapta Amerika ve Orta Asya´da La Place restoranları açma düşüncesinde olduğu kaydedildi.

    Satış işleminden sonra personel sayısında azalma yaşanıp yaşanmayacağı merak edilirken, sendikalar satışı ''iyimser'' olarak yorumladı.




    Hollanda'nın V&D mağazalar zinciri satılıyor Yorumları