Başkent moda günleri başlıyor!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (13:52)   Son Mesaj: 09-16-2010 (13:52)    Cevap: 0    Gösterim: 560  

    09-16-2010

    Başkent moda günleri başlıyor!

    Başkent moda günleri başlıyor!


    Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, yarın başlayacak ''Başkent Moda Günleri'' kapsamında 50 milyon dolara yakın ihracat bağlantısı yapmayı beklediklerini bildirdi.

    Ankara Giyim Sanayicileri Derneği'nden (AGSD) yapılan yazılı açıklamada, Dernek öncülüğünde gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük defile organizasyonlarından biri olan ''Başkent Moda Günleri''nin yarın saat 20.00'de Ankara'da Sheraton Otel'de düzenlenecek defileyle başlayacağı kaydedildi.
    Sonbahar-kış koleksiyonlarını ''Aynadaki Kadın'' konseptiyle modaseverlere sunacak olan organizasyon kapsamında ''Başkent Moda Günleri'' 20. kez izleyicisiyle buluşacak.

    AGSD Başkanı Canip Karakuş, defileye ek olarak 15 farklı ülkeden yabancı markalarla satış bağlantılarının gerçekleşeceğini, bunun sonucunda bu yıl 50 milyon dolara yakın ihracat bağlantısı beklendiğini bildirdi.

    Özellikle Orta Doğu ülkelerinden gelen Moda Adamları ile bir süredir ortak çalışmalar yaptıklarına dikkati çeken Karakuş, bu çalışmaların ihracat artışı olarak Türkiye'nin dış ticaret hanesine yansıdığını kaydetti.

    Türk tekstilcilerinin uluslararası arenada boy göstereceği organizasyonun Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından da desteklendiğini hatırlatan Karakuş, organizasyon kapsamında Irak, Yunanistan, Suriye, Tunus ve Kuveyt'ten gelen alım heyetlerinin üç gün boyunca Türkiye'de kalarak, organizasyona katılan firmalarla ikili görüşmeler yapıp, Türk firmalarının showroom'larını ziyaret ederek, karşılıklı ticaret anlaşmaları imzalayacaklarını kaydetti.

    'İHRACATTA GAZA GELDİK SOL ŞERİDİ KAPATTIK'

    1 milyar 180 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren ve ihracat liderliğini ele geçiren Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörünün, Türkiye'nin artan ihracatına büyük katkı verdiğini, buna Ankara Hazır Giyim sektörünün etkisinin azımsanmayacak derecede olduğunu belirten Karakuş, ''İhracatta gaza geldik, sol şeridi kapattık'' ifadesini kullandı.

    ''OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ YOKUŞTA SOLLADIK''

    Daha önce ihracat lideri olan otomotiv sektörünü de geçmenin mutluluk verici olduğunun altını çizen Karakuş, otomotiv sektörünü yokuşta solladıklarını ve düz yolda geçilmeye niyetlerinin olmadığını kaydetti.

    Türkiye'nin son 12 aylık ihracatta 110,5 milyar doları yakaladığını hatırlatan Karakuş, dünyada hiçbir ülkenin kriz ortamında ihracatını bu kadar hızlı artıramadığına dikkati çekti. Karakuş şöyle devam etti:

    ''Özellikle son dönemlerde komşulara yaptığımız ihracatta çok büyük sıçramalar yaşadık. Irak, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve İsrail pazarlarında çok hızlı at sürüyoruz.

    Türkiye artık bölgesinin hızlı atı haline geldi. Bu pazarlarda Bakan düzeyinde yapılan Pazar çalışmaları ve ikili ilişkilerin rolü büyük. Bakanlık bizim önümüzü süpürüyor biz gaza basıyoruz. Bunun da sonucu elbette ihracat rakamlarına yansıyor.''




    Başkent moda günleri başlıyor! Yorumları