Rusya özelleştirme hamlesi için düğmeye bastı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (13:48)   Son Mesaj: 09-16-2010 (13:48)    Cevap: 0    Gösterim: 581  

    09-16-2010

    Rusya özelleştirme hamlesi için düğmeye bastı

    Rusya özelleştirme hamlesi için düğmeye bastı


    Rusya Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin, önümüzdeki 5 yıl içinde özelleştirmeden 50 milyar dolar gelir beklediklerini ve devlete ait kurumların bu konudaki hiç bir itirazını kabul etmeyeceklerini söyledi.

    Kudrin, Reuters haber ajansının Moskova'da düzenlediği, "Rusya'da Yatırım Zirvesi" toplantısında yaptığı konuşmada, "Yılda 10 milyar dolar civarında 5 yıllık bir özelleştirme programımız olacak" dedi.
    Rusya daha önce 5 yıl içinde 29 milyar dolarlık özelleştirme yapacağını açıklarken, Kudrin özelleştirilmesi planlanan kurumlar listesine adını vermek istemediği yenilerini eklediklerini belirterek, "Son derece üst seviyede hazırlık yapıyoruz.

    Hazırladığımız plan 2011 yılında başlıyor ve 5 yılı kapsıyor. Tabii bu hazırlıklarımız tamamlanırsa bu yıl içinde kesinlikle başlamayacağımız anlamına gelmiyor" diye konuştu.

    Kudrin, mevcut durumun satışlar için genel anlamıyla uygun olduğuna dikkat çekerek, "Ancak küresel piyasalardaki kararsızlık Rusya'daki varlıklar için olanı da çok oynak durumda.

    Eğer önemsiz bir (fiyatta) düşüş olursa planlarımızı yürürlüğe sokacağız.

    Ancak düşüş çok fazla olması halinde örneğin yüzde 20'den fazla, o zaman planımızı yeniden düşünmek zorundayız" dedi.

    Özelleştirilmesi planlanan bazı kurumların, özellikle Rus petrol boru hattı tekeli Transneft'in Başkanı Nikolay Tokarev gibi özelleştirmeye karşı itirazlarının hatırlatılması üzerine de Kudrin, "Burada asıl önemli nokta hükümetin bunu yapmak istemesidir.

    Onlar (Yöneticiler) bu konunun dışında çünkü karar merci onlar değil hükümet. Bu konu üzerinde tamamen karar veren hükümet.

    Yöneticilerin bireysel düşüncelerinin hükümetin pozisyonunu değiştirmesine neden olacağını düşünmüyorum" ifadesini kullandı.




    Rusya özelleştirme hamlesi için düğmeye bastı Yorumları