İsrailli şirkete kaçak ihracat davası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (13:47)   Son Mesaj: 09-16-2010 (13:47)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    09-16-2010

    İsrailli şirkete kaçak ihracat davası

    İsrailli şirkete kaçak ihracat davası


    Fransa'da bir grup örgüt, Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerinden kaçak olarak sebze-meyve ihraç etmekle suçladıkları İsrailli Agrexco şirketi aleyhine dava açtı.

    Aralarında Köylü Konfederasyonu, Cimade, Fransız Yahudi Barış Birliği (UJFP) ve Uluslararası Filistin Halkını Koruma Sivil Kampanyası'nın (CCIPPP) bulunduğu örgütler Agrexco'yu ''Tarımdaki sömürgeciliğin bir numarası'' olarak niteledi.
    Avukat Gilles Devers de Paris yakınlarında, Creteil'de bulunan ticari mahkemedeki davasının ekim başında görüleceğini söyledi.

    Örgütler, Agrexco'dan ürünlerinin geldiği yeri belgelemesini istiyor. Devers, şirketin Avrupa'nın yalnızca 1948 sınırlarını tanıyan ekonomik iş birliği anlaşmalarına uyup uymadığını kanıtlamasını istediklerini belirtirken, ''Birçok ürünün Filistin'den özellikle de Batı Şeria'dan geldiğini biliyoruz'' ifadesini kullandı.

    İsrail'in Paris Büyükelçiliği ise böyle bir şikayet ya da boykot fikrinin ''dayanılmaz'' olduğunu belirten açıklamasında, Telaviv'in uluslararası taahhütlerine uyduğunun altı çizildi.




    İsrailli şirkete kaçak ihracat davası Yorumları