Bakan Ritz bakliyat devini ziyaret etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (13:47)   Son Mesaj: 09-16-2010 (13:47)    Cevap: 0    Gösterim: 793  

    09-16-2010

    Bakan Ritz bakliyat devini ziyaret etti

    Bakan Ritz bakliyat devini ziyaret etti


    Mersin 100 bin civarında Türk’ün yaşadığı ve Türkiye ile ticaret hacmi 2 milyon dolar seviyelerinde olan Kanada’nın Tarım Bakanı Ritz, Kanada’da tesis yatırımı bulunan Arbel Bakliyat Hububat San. Ve Tic. A.Ş tesislerini inceledi.

    Abdullah Biçer'in haberi

    Kanada'nın Federal Tarım Bakanı Gerry Rıtz, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Tarım Bakanı Mehdi Eker ile çeşitli görüşmeler yapacak olan heyetin, tarımsal ürünlere yönelik olarak çeşitli anlaşmaların imzalanma yapması için Anakarada bulundu.

    Kanada, Amerika, Avustralya ve Mersin"de bulunan şirketlerini Alliance Grain Traders İncome Fund (AGT)çatısı altında toplayan ve Toronto Menkul Kıymetler Borsasında hisselerinin % 100"ünü halka açan Arbel Grubu, Kanada"nın en büyük bakliyat ihracatçısı. Merkezi Mersin"de bulunan Arbel Grubu,2002 yılında yurtdışı yatırımlarının ilkini Kanada"da gerçekleştirdi.

    Zamanla Kanada, Amerika ve Avustralya"da 13 tesis yatırımı gerçekleştiren Grup tüm şirketlerini AGT çatısı altında topladı. Yönetim Kurulu Başkanlığında Arslan ailesinin olduğu Alliance Grain Traders, kısa sürede Kanada"nın en büyük bakliyat işleyen firması olmayı başardı. Kanada"nın bakliyat ihracatının % 45"ini gerçekleştiren AGT, dünya mercimek piyasasında söz sahib .Arbel ve Arbella markaları ile dünyada tanınan şirketin Türkiye"deki tesislerini ziyaret eden Ritz, Arbel Grubuna ait Arbella Makarna tesislerinde incelemelerde bulundu.

    Bu yıl 8 milyon dolarlık yeni bir yatırımla tamamlanan Arbella makarna ek binasında incelemelerde bulunan Ritz daha sonra Arbel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, Hasan Arslan, ve Hüseyin Arslan heyete misafir perperlik yaparak Türkiye ve şirketlerine yönelik çeşitli görüş alış verişinde bulundu.

    Türkiye Tarım Bakanı Mehdi Eker ile görüşmeler gerçekleştirecek olan heyet daha sonra 16 Eylülde Kanada"ya dönecek.




    Bakan Ritz bakliyat devini ziyaret etti Yorumları