İsrail'in propaganda silahı - SANSÜR-   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 06-03-2010 (20:23)   Son Mesaj: 06-03-2010 (23:07)    Cevap: 1    Gösterim: 2202  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

    06-03-2010

    İsrail'in propaganda silahı - SANSÜR-

    İsrail'in propaganda silahı - SANSÜR-
    İsrail'in kanlı gemi baskını hemen ardından medya savaşını da beraberinde getirdi.

    Baskın sırasında geminin canlı yayın frekanslarını keserek dünya ile bağlarını kesen İsrail, alıkoyduğu ve öldürdüğü insanlar ile ilgili İsrail medyasının da haber geçmesini yasakladı.

    Yoğun sansür uygulanan haberlerde haberlerde baskın sırasında geminin uluslararası karasularda olduğuna hiç değinilmedi. İsrail ordusu tarafından özenle seçilen görüntüler, montajlanarak anında dünya medyasına servis edildi.

    İSRAİL'İN PROPAGANDA SİLAHI ABD MEDYASI

    İsrailin propaganda savaşında en büyük kozu Amerikan medyası ve uluslararası haber ajansları oldu. İsrail hükümetinin resmi açıklamalarını anında veren medya kurumları, Türk tarafından tezlere yer vermemeyi tercih ettiler .

    [FLV]http://media.samanyoluhaber.com/media/habervideo/2010/06/3/9.flv[/FLV]

    Ancak New York Times, Washington Post, Los Angeles Times gibi büyük Amerikan gazeteleri ile CNN, FOX gibi televizyon kanallarının İsrail açıklamalarını "hakikat"miş gibi haberleştirmesi hakperest Amerikalı basın derneklerinin bile tepkisine sebep oldu. "Adil ve Doğru Habercilik" derneği FAIR, yaptığı açıklamada ABD'nin büyük gazetelerinden örnekler vererek Amerikan basınının "İsrail ağzıyla konuştuğunu" vurguladı.

    ABD BASINI İSRAİL AĞZIYLA KONUŞUYOR

    Derneğe göre Uluslararası Amerikan haber Associated Press İsrail tarafından yapılan açıklamaları, sunulan görüntüleri servis etmekte hiç gecikmiyor. Haber dilinde de "Hamas Gazze'yi ele geçirdi, işgal etti" türünden ifadeler kullanırken Hamas'ın 2006'da yapılan demokratik seçimleri kazandığından hiç bahsetmiyor.

    Özgürlük Filosu yolcularından biri olan ABD'nin Irak eski büyükelçisi Edward Peck de İsrail'in işlediği suçları örtmek için iddialar ortaya attığını söylüyor ve ekliyor "Bu, daima yalan propagandalar yapan İsrail'den beklenen bir şeydir."

    İsrailin bütün bu propagandalarına rağmen İngiliz ve Fransız basınına göre İsrail yinede hiç olmadığı kadar tecrit edildi.


    İsrail, propaganda, dezenformasyon ve sansürlerini siber alana da taşıdı. İsrailli siber korsanlar, İHH'nin sitesini çökertti. Buna karşılık veren Türk hackerler da İsrail menşeili internet sitelerini ele geçirip açılış sayfasına protesto yazıları koydu.

    Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım sitelerinden Twitter da baskını sansürledi. İngiliz Guardian gazetesi, Twitter'ın içinde yardım konvoyunun ingilizce adı olan "flotilla" kelimesi geçen mesajları yayınlamadığını yazdı...

    mus'ab bunu beğendi.



    İsrail'in propaganda silahı - SANSÜR- Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  06-03-2010, 23:07

    --->: İsrail'in propaganda silahı - SANSÜR-


    Ne yazıkki şu an dünyada birinci güç basın yayın gücüdür. Onuda dünya çapında yahudler idare ediyor. Amerikadaki basın organlarının % 70'i yahudi. Bankaların tamamına yakını yahudilerin elinde. Amerikanın batması israilli banka sahiplerine bağlıdır. Fakat bunlara karşılık islam ülkeleri arasında hala VAHDET konusunda hiçbir ilerleme yok. Bazı islami guruplar dünyanın nasıl idare edildiğini öğrendi ve birşeyler yapıyorlar ama ne yazıkki bu uyanış islam devletleri bazında gerçekleşmediği için bir avuç yahudi, hıristiyan ülkelerinde bir çoğunu arkasına alarak ortadoğuda kan dökmeye devam ediyor. Nezamanki islam milletleri ümmet olma şuurunu yakalarsa, işte ozaman israilin ve yardakçılarının sonu gelecektir. İsraile karşı yapılan tüm gösterilerde yer almalıyız ki duygularımız uyansın. Dün taksim çok güzeldi keşke daha çok insan gelseydi oturduğumuz yerden lanet okumaktan daha iyidir. bu vesileyle tüm kardeşlerimi bu tür olaylara karşı yapılan tüm eylemlere katılmaya davet ediyorum.
    mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mus'ab