"İpekçi'yi Ağca Vurmadı"   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 02-01-2010 (19:20)   Son Mesaj: 02-01-2010 (19:20)    Cevap: 0    Gösterim: 990  

    02-01-2010

    "İpekçi'yi Ağca Vurmadı"

    "İpekçi'yi Ağca Vurmadı"
    Ağca'nın Eski Avukatı, Ağca'nın İpekçi'yi Vurmadığını Kendisine Söylediğini İddia Etti.Gazeteci Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'nın eski avukatı Av. Hacı Ali Özhan, Ağca'nın İpekçi'yi vurmadığını kendisine söylediğini iddia etti ve İpekçi cinayletinin aydınlatılması için Milliyet gazetesi öncülüğünde komisyon kurulmasını istedi. Avukat Özhan, yaptığı yazılı açıklamada, Mehmet Ali Ağca'nın geçmişte İpekçi olayından dolayı yeniden yargılanmak istediğini ifade etti. Özhan, "Ağca, İpekçi'yi vurmadığını bana da söyledi, hep de söylüyordu zaten. Ancak cezaevinden kendisini kurtarmak için söylüyor diye mahkeme itibar etmiyordu. Ancak şimdi tahliye olmuş durumda, bu konudaki bilgilerini kamuoyu ile paylaşması seçeneği üzerinde durulması bence anlamlı olacaktır. Bundan sonra Ağca tahliye olduğu için kendisini kurtarmak istiyor şeklinde yorumlanamayacağından söylediklerine itibar edilebilecektir" diye konuştu.

    30 yıllık zaman aşımı nedeniyle bu davada ismi geçen diğer şüphelilerin de konuşmasının mümkün olabileceğini belirten Özhan, "Hatta konuyla ilgili başkaca kişilerin konuşmaları da sürpriz olarak beklenebilir. Ağca'nın olay yerindeydim ancak İpekçi'yi vurmadım demesi yanında başkaca şüphelerin varlığı da gerçeği ortaya çıkarmayı gerektiriyor" dedi. Avukat Özhan açıklamasını şöyle sürdürdü:

    "Bu nedenle 1 Şubat Abdi İpekçi'nin ölüm yıldönümü olması nedeniyle, İpekçi'yi sevenler tarafından veya Milliyet gazetesi tarafından İpekçi davasını araştırma komisyonu adıyla bir kurul oluşturulsa ve Ağca ile diğer şüphelileri konuşmaya davet etse bence anlamlı olacaktır. Ağca artık özgür olduğu için belki buraya da gelip açıklama yapabilir.

    Bu komisyon kendince araştırma yaptıktan sonra mahkemeye yeniden yargılama yapılması için bir rapor sunduğunda, mahkemede dosyanın yeniden açılması kolaylaşacaktır. Bu kez mahkemece yeniden yargılama yapıldığında, Ağca'nın duruşmaya gelip konuşması mümkün olabilecektir.

    Buradan bir sonuca gitmek ve gerçeği ortaya çıkarmak belki de mümkün olabilecektir. Böylece İpekçi olayında gerçeğin ortaya çıkarılması temiz toplum adına sembol bir örnek olarak güzel bir gelişme olacaktır."




    "İpekçi'yi Ağca Vurmadı" Yorumları