Dersim Olayı   Konuyu açan: Bediüzzaman26   İlk Mesaj: 01-24-2010 (22:54)   Son Mesaj: 01-24-2010 (23:01)    Cevap: 1    Gösterim: 1356  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen mus'ab

    01-24-2010

    Dersim Olayı

    Dersim Olayı
    Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in terörle mücadele konusunda Dersim isyanını örnek vermesinin CHP'nin iç yüzünü ortaya çıkardığını söyledi. CHP'nin Alevileri yıllarca 'oy deposu' olarak gördüğünü ifade eden Altun, "Öymen'in vahşeti, katliamı öven açıklaması, o günkü otoritenin zihniyetini günümüze taşıyan bir felakettir." dedi.

    CHP Genel Başkan Yardımcı Onur Öymen'in Meclis'te yaptığı konuşmada terörle mücadele konusunda Dersim isyanının bastırılmasını örnek göstermesine tepkiler sürüyor. Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, CHP'nin yıllarca Alevileri oy deposu olarak gördüğünü söyledi. Altun, "Sayın Öymen'in açıklaması, o vahşeti, o katliamı öven veya o katliamı yapan o günkü otoritenin zihniyetini günümüze taşıyan bir felakettir. Aynı zamanda bu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin nerede olduğu ve hangi zihniyeti taşıdığını ortaya koymaktadır. Dersim gibi tüm Alevi katliamlarının CHP dönemine isabet ettiğini görüyoruz. Çünkü o zihniyet buna çanak tutuyor. Hala devlet ideolojisi, derin devlet ideolojisi faktörünü taşıyan ve o insanlarla beraber olup ve onları bünyesinde taşıyan, demokratik açılımlara karşı acımasızca direnen Cumhuriyet Halk Partisi suç üstü yakalanmıştır." diye konuştu.


    Dersim'de yaşananları 'vahşet' olarak niteleyen Altun, "Beşikteki bebekten 70 yaşındaki insana kadar kurşuna dizildiği, gazla bombalandığı bir insanlık dramıdır. Bu vahşeti destekleyenlere karşı verilen tepkiler haklıdır. Biz de aynı tepki içerisindeyiz. Açıklamayı kınıyor, telin ediyoruz. Herkesin Cumhuriyet Halk Partisi'nin iç yüzünü öğrenmesi açısından bence bu bir hayır oldu." değerlendirmesinde bulundu.





    Dersim Olayı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-24-2010, 23:01

    --->: Dersim Olayı


    Fakat ne hikmetse tunceliler yıllardır hep CHP yi destekledi ve yine destekliyeceklerdir unutmayın.
    Bediüzzaman26 bunu beğendi.
    mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mus'ab