Hrant Dink suikastinde şok belge   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 01-20-2010 (18:43)   Son Mesaj: 01-20-2010 (18:43)    Cevap: 0    Gösterim: 819  

    01-20-2010

    Hrant Dink suikastinde şok belge

    Hrant Dink suikastinde şok belge
    Emniyet kaynaklı belgeye göre tetikçi Ogün Samast'ın İstanbul'a geleceği cinayetten 2 gün önce biliniyordu.

    CNN Türk'de Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programında, Türkiye'yi karıştıran Hrant Dink suikastiyle ilgili çok önemli bir iddia gündeme geldi. Buna göre, eski Trabzon Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tarafından mahkemeye gönderilen ve "Ogün Samast'ı İstanbul'a geldiğinde arkadaşları karşıladı" yazan bir belgenin soruşturma dosyasına girdiği öne sürüldü. Belgeyi açıklayan Dink ailesinin avukatlarından Bahri Belen beraberinde suikaste ilişkin yeni ve cevaplanması gereken soruları da sordu.

    Belen, cinayetten 2 gün önce Ogün Samast'ın izlendiğini ortaya koyan belge için, "Bu raporlar bu cinayeti işleyecek kişilerin izlenmesiyle ilgili raporları istediğimizde, son gelen, işte eski Trabzon Emniyet Müdürü ve 1 ay öncesine kadar Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olan kişinin imzasıyla Ogün Samast'ın İstanbul'a geldiğinde otogarda tarafından karşılandığı yazıyor" dedi.

    Programın konuklarından Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları kitabının yazarı Nedim Şener ise Ramazan Akyürek'in, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporunda Dink cinayeti ile ilgili görevi ihmalle suçlandığını hatırlattı, "Halkımızın deyimiyle ayaklarına dolanmış, yani adamlar kendi suçlarını itiraf etmişler. Arkadaşlarıyla buluştuğunu biliyorlarsa, istihbaratın hangi bölümü takip ediyordu? Ramazan Akyürek bunu bilebilecek hangi verilere sahip? Neleri var elinde?" diye sordu.

    Gazeteci yazar Oral Çalışlar da, İstanbul'da arkadaşları tarafından karşılandığına ilişkin belgenin çok önemli olduğunu vurguladı. Çalışlar, "Siz eğer cinayeti işleyecek kişiyi bizzat İstanbul'a indiği anda İstanbul'a geldiğini biliyorsanız, karşılandığını biliyorsanız, aslında siz cinayeti biliyorsunuz demektir. Bir devlet cinayeti biliyorsa ve cinayet işlenmişse o azman bu nasıl ifade edilir?" dedi.




    Hrant Dink suikastinde şok belge Yorumları