Avatar filmindeki türk   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-16-2010 (05:54)   Son Mesaj: 01-16-2010 (05:54)    Cevap: 0    Gösterim: 2264  

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen alptraum

    01-16-2010

    Avatar filmindeki türk

    Avatar filmindeki türk
    Çılgın Türkler, bu kez Hollywood sahnesine çıktı.

    Her biri Türkiye'de doğup kariyerini ABD'de sürdürme kararı alan genç yeteneklerimiz, tüm dünyanın hayranlıkla izlediği filmlere imza attı.

    Buna son örnek ise Coşku Özdemir oldu. Daha önce 'Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu' filminde dijital artist olarak görev yapan Türk genci, James Cameron'un görsel şölen sunduğu Avatar filminin ekibinde de kendisine yer bulmayı başardı. Avatar'ın dillere destan görsel efektlerine imzasını atan Coşku Özdemir, "Iron Man 2" filmine de adını yazdırdı. Coşku Özdemir'in dışında birçok Türk genci, görsel alanda Hollywood filmlerine imza atarken Türk tasarımcı Emrah Yücel, Kill Bill gibi dünyaca ünlü filmlerin afişlerini tasarlayarak adını duyurdu.

    MÜZİĞİN ALTIN ÇOCUĞU

    Oscar ödüllü müzisyenlerle aynı akademide eğitim gören Rahman Altın, şu sıralar başrolünde Tom Cruise'un oynayacağı filmin müzikleriyle ilgileniyor. Alkın, genç yaşına rağmen Hollywood'da en önemli yetenekler arasında gösteriliyor.

    EFEKT DALINDA GÖZDE

    Bir diğer Türk genci Serkan Zelzele ile Hollywood'un dev yapımlarında çalışan Burak Yarkent, Rocky 6'ya imzasını attı. Yarkent'in efektlerine imza attığı bir diğer Hollywood filmi ise 'Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı" filmi oldu.

    OSCAR'A EN YAKIN GENÇ

    Oscar adayı olan Gopher Broke filminin karakter tasarımcısı olarak çalışan Cemre Özkurt, 13 yaşında başladığı mesleğinde kısa sürede adını duyurdu. Vatanın haberine göre, Özkurt, yeni karakterler sayesinde Oscar heykelciğini kucaklayacağına inanıyor.

    shevval ve Bediüzzaman26 bunu beğendiler.



    Avatar filmindeki türk Yorumları