Tekel iscileri aclik grevine baslayacak   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-07-2010 (13:41)   Son Mesaj: 01-07-2010 (21:56)    Cevap: 1    Gösterim: 898  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

    01-07-2010

    Tekel iscileri aclik grevine baslayacak

    TEKEL işçilerinin 24 gündür devam eden eyleminin geleceğini belirlemek amacıyla düzenlenen 9 bin 683 kişinin katıldığı ''referandum''da, 9 bin 628 işçinin ''evet'' oyuyla ''eyleme devam'' kararı alındı.

    Türk-İş Genel Merkezi önünde oylama sonuçlarını açıklayan, Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, ''Türkiye'nin her yerinden gelen TEKEL işçilerinin 24 gündür her türlü zorluğa rağmen hakları için mücadele ettiğini'' söyledi.

    Türkel, ''4/C düzenlemesinin Türk-İş'e rağmen çıkarıldığını'' savunarak, bu düzenlemenin toplu olarak, ilk kez bu kadar çok sayıdaki TEKEL işçisine uygulanmak istendiğini ifade etti. ''Hükümetin bugüne kadar sorunlarını ve taleplerini dinlemediğini'' iddia eden Türkel, TEKEL işçileri olarak mevcut haklarıyla başka kamu kurumlarına geçişleri sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

    Anayasadan kaynaklanan ''seyahat özgürlüğü'' sayesinde istedikleri yere gidip, kamu düzenini bozmadan sorunlarını anlatabileceklerini ifade eden Türkel, ''CHP'ye gitmemize engel oldular. MHP'ye gitmemize engel oldular. Saadet Partisi'ne gitmemize engel oldular. Bu mu demokrasi anlayışı?'' diye sordu.

    Eyleme devam edip etmeme kararını işçilere bıraktıklarını anlatan Türkel, bu çerçevede dün ''referandum'' yapıldığını hatırlattı. Türkel, bunun sonucunda toplam 9 bin 683 kişinin oy kullandığını, bunlardan 9 bin 628'inin evet, 55'inin ise hayır dediğini, bin 170 işçinin ise çeşitli mazereteler nedeniyle oy kullanmadığını kaydetti.

    Böylece ''eyleme devam kararı verildiğini'' ifade eden Türkel, şunları söyledi:

    ''Bunun sonuçları bizim için, Türkiye için, Türk-İş için çok önemliydi. Bu sonuçlar bizleri bundan sonra alacağımız kararlarda cesaretlendirmiştir. Başkanlar kurulumuz dün toplandı, değerlendirmemizi yaptık. Ayın 14'ünden itibaren Türkiye'nin her yerindeki TEKEL işçisi iş yerlerini, fabrikalarını terk ederek, kefene benzer giysilerini ellerine alarak Ankara'ya doğru yola çıkacak.''

    Bu işçiler de Ankara'ya geldiğinde sorunları çözülmeden geri dönmeyeceklerini söyleyen Türkel, bütün işçilerle gece gündüz Türk-İş önünde önce oturma eylemi, daha sonra da açlık grevi yapacaklarını bildirdi. Türkel, ''Eğer bunlar sorunlarımıza çözüm olmazsa ölüm orucuna başlayacağız. Bunun şakası yok. Bunu herkes ciddiye alsın. Yoksa çok kötü şeyler olacak'' dedi. (Anadolu Ajansı)

    Bediüzzaman26 bunu beğendi.



    Tekel iscileri aclik grevine baslayacak Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-07-2010, 21:56

    --->: Tekel iscileri aclik grevine baslayacak


    Ne diyelim ama okusalarmış. Ben inşallah Yarabbim böyle olmam. Grafiker ya da din adamı olurum işsiz kalmam. Ve tabiiki de bütün kardeşlerime dua ediyorum buradan. Bütün kardeşlerim mutlu bir şekilde evlerinde yaşasınlar zengin de olmasınlar fakir de... Çünkü zenginlik insanın gözünü boyuyor. Hırs işi oalrak daha çok para kazanıyorsun. Kumar oynuyorsun falan.