Mardin: Mehmet Celebi "Sadece Imam icin özülüyorum" dedi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-15-2009 (13:07)   Son Mesaj: 10-15-2009 (22:16)    Cevap: 1    Gösterim: 1549  

    10-15-2009

    Mardin: Mehmet Celebi "Sadece Imam icin özülüyorum" dedi...

    Bilge Köyü Katliamının Duruşmasında Söz Alan Şıh Mehmet Lakaplı Mehmet Çelebi, "Namusum için Yaptım. Sadece İmam için Üzülüyorum. Beni Asın" Dedi.


    Mardin’in Bilge köyünde 7’si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açılan ve güvenlik gerekçesiyle Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına, 9 tutuklu sanık katıldı.

    Söz alan Şıh Mehmet lakaplı Mehmet Çelebi, “Namusum için yaptım. Sadece imam için üzülüyorum. Onun için sabaha kadar ağlıyorum. Diğerleri için üzülmüyorum. Namusumu temizledim. Beni asın” dedi. 2 Eylül´deki ilk duruşmada adliye çıkışında `zafer işareti´ yaparken görüntülenen Ahmet Çelebi, dünkü duruşmada herkesten özür dilediğini belirterek, “Ben `zafer işareti´ yapmadım. Babama 2 kişinin tahliye olduğu mesajı vermek istemiştim. Yanlış anlaşıldım” diye konuştu. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşmayı 20 Kasım´a erteledi. Heyet, olay yerinde Mazıdağı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından keşif yapılması için Kandilli Rasathanesi´ne yazı yazılarak olayın meydana geldiği 4 Mayıs´ta 20.30-21.00 saatleri arasındaki gün ışığı durumuna en uygun günün belirlenmesine ve o tarihte keşif yapılmasına karar verdi. Ayrıca Mardin Cumhuriyet Savcılığı tarafından F.Ç.´nin doğan bebeğine yapılması istenilen DNA testinin genç kadının ve eşi Şıh Mehmet Çelebi´nin ifadeleri doğrultusunda test sonucunun beklenmesine gerek olmadığını belirtti. Güvenlik gerekçesiyle ifadesi Mazıdağı Asliye Ceza Mahkamesi’nde alınan F.Ç ise ölenlerden Fesih Çelebi ile ilişkisi olmadığını tekrarlayarak “Fesih Çelebi beni rahatsız ediyordu. Kocam bana aramızda bir şey olup olmadığını sordu. `Ben de yok öyle bir şey´ dedim. Ama bana inanmadı ve bu işi yaptı” dedi.




    Mardin: Mehmet Celebi "Sadece Imam icin özülüyorum" dedi... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  10-15-2009, 22:16

    --->: Mardin: Mehmet Celebi "Sadece Imam icin özülüyorum" dedi...


    türkiyede adalet bu kadar olur o kadar insan öldü hala duruşmalar erteleniyor
    allah sonumuzu hayır eylesin
    altun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) altun