Yürümeyi hayal ederken gökyüzünde uctu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 08-05-2009 (13:26)   Son Mesaj: 08-05-2009 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 1125  

    08-05-2009

    Yürümeyi hayal ederken gökyüzünde uctu

    Yürümeyi hayal ederken gökyüzünde uctu
    Dünyanın önemli yamaç paraşütü merkezlerinden olan Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde her gün yüzlerce kişi paraşütle atlayış yapıyor. Yılda 40 binden fazla kişinin yaptığı adrenalin yüklü bu sporu yapabilmek için her hangi bir desteğe ihtiyaç duyulmuyor.

    2 yaşındaki bebekten 100 yaşındaki yaşlı insanlara kadar her yaştan rağbet gören yamaç paraşütü ile bedensel engelliler de rahatlıkla uçuş yapabiliyor.

    Doğuştan yürüme engelli olan Gülay Beceren(45) de 2 bin metre rakımlı Babadağı'na çıkarak atlayış yapan engelli turistlerden biri. Bursa'dan tatil için Fethiye'ye gelen ve doğuştan iki ayağı da özürlü olduğu için bugüne kadar hiç yürüyemeyen Beceren, Eftelya Paraşüt firmasının pilotları ile yürümeden uçmanın tadını aldı.

    Yaklaşık 45 dakika havada kalan ve mutluluğunu kendisini uçuran pilotla paylaşan Gülay Beceren'i sahilde yakınları karşıladı.

    Kendisi için hazırlanmış özel koltuğunda pilot yardımı ile atlayış yapan Beceren, tek hayalinin yürüyebilmek olmasına rağmen uçmanın tadının başka olduğunu söyledi.

    Hayatının iki teker üzerinde geçtiğini fakat havadayken tüm dünyanın ayakları altında olduğunu anlatan Gülay Beceren, "Bende herkes gibi hep yürümeyi koşmayı hayal ediyordum. Ama şimdi bir kuş gibi havada süzüldüm. Ölüdeniz'i ve plajları ayaklarımın altına aldım. Bu sporu yapmak için herhangi bir bedensel özür mani olmuyor. Herkese özellikle özürlü arkadaşlarıma bu sporu yapmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

    (CİHAN)




    Yürümeyi hayal ederken gökyüzünde uctu Yorumları