Ergenekon savcıları değişiyormu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-14-2009 (12:11)   Son Mesaj: 07-14-2009 (12:11)    Cevap: 0    Gösterim: 818  

    07-14-2009

    Ergenekon savcıları değişiyormu

    Ergenekon savcıları değişiyormu
    Kamuoyunun atamalarla ilgili endişesi ise sürüyor. Kurul'un, tıpkı geçmişte bazı kritik davalarda olduğu gibi; Ergenekon davasını yürüten hakim ve savcıları görevden alacağı iddia ediliyor.

    ATAMALAR AÇIKLANACAK MI?

    Başkent'te bütün gözler, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda. Kurul'un, merakla beklenen, hatta speküslasyonlara konu olan yaz atamalarını, yarın açıklaması bekleniyor.

    İDDİA: HSYK ERGENEKON'UN ÜSTÜNÜ KAPATACAK

    Bu seneki atama kararnamesi, önceki yıllardan çok daha önemli. Çünkü HSYK hakkında çok ciddi iddialar konuşuluyor. O iddialar, HSYK'nın bu kararname ile, ergenekon davasını yürüten hakim ve savcıları tasfiye edeceğini söylüyor.

    BİLEREK Mİ GECİKTİRDİ?

    İddiaları ciddiyet kazandıran durum ise HSYK'nın yaz atamalarını bu sene geciktirmesi. Atamalar her yıl en geç Haziran sonunda açıklanırdı. Bu sefer öyle olmadı. Temmuz'un ortasına gelinmesine rağmen, ortada ne kararname var ne de başka bir açıklama.

    İDDİA: SAVCI ÖZ GÖREVDEN ALINACAK

    Peki, atamalar bu sene neden geciktirildi? Kulislerde, Kurul'un atamalar için Ergenekonun 3. iddianamesini beklediği iddia ediliyor. İddianamenin hemen ardından atamaların yapılacağı ve savcı Zekeriya Öz'ün görevden alınacağı konuşuluyor.

    ŞENGÜN'E "JET" TASFİYE

    İddianamenin ardından görevden alınacak bir diğer ismin, ergenekon sanıklarını yargılayan Hakim Köksal Şengün olduğu ileri sürülüyor. Onun yerine işaret edilen hakim ise, kamuoyunun "Jet Tahliyeci" olarak tanımladığı Faik Saban.

    KAMUOYU İKNA OLMADI

    Komplo iddiasıyla ilgili, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den bir açıklama geldi. Bakan, "Spekülasyonlara itibar etmemek lazım" dedi. Kararnamede önemli ölçüde isteğe bağlı değişikliklerin olacağını söyledi.

    HSYK'YA BAKAN BİLE SÖZ DİNLETEMEMİŞ

    Adalet Bakanı'nın bu açıklaması kamuoyunu tatmin etmedi. Çünkü, HSYK, geçmişte adalet bakanlarını bile aşarak birçok tartışmalı karar verdi. Hayati önem taşıyan sayısız davada, tam karar aşamasına gelindiği anda mahkeme başkanlarını görevden alıp yerini değiştirdi. Dahası, kritik isimleri adaletin önüne çıkarmak isteyen savcıları bir kalemde ihraç etti.

    ERGENEKON DAVASINA DA MÜDAHALE EDECEK Mİ?

    Benzer bir durum da günümüzde yaşanıyor. Kamuoyu şimdi, HSYK'nın tıpkı geçmişte birçok örnekte yaptığı gibi, Ergenekon hakim ve savcılarını da görevden alacağından endişe ediyor.




    Ergenekon savcıları değişiyormu Yorumları