Sözde değişik özde aynı   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 06-06-2009 (07:38)   Son Mesaj: 06-06-2009 (07:38)    Cevap: 0    Gösterim: 805  

    06-06-2009

    Sözde değişik özde aynı

    Obama'nın Kahire'den İslam dünyasına yaptığı konuşmayı değerlendiren Hamas Obama'nın konuşmalarına temkinli yakalaştı.

    Hamaslı yetkililer konuşmayı şekli olarak iyi olarak nitelerken, özde yine İsrail'e desteğin yer aldığını söylediler.

    "Sözde değişik özde aynı"
    Quds Press'e yaptığı açıklamasında Hamas'ın siyasi kanat liderlerinden İzzet Rışk, Obama'nın Ortadoğu'ya ilişkin konuşmasının Bush'tan farklı olmadığını belirterek "Obama'nın konuşmasında sadece görüntüde bir değişiklik var. Özde ise bir değişiklik yok. Özellikle de Siyonist rejime karşı. Yumuşak bir dil kullanmasına rağmen önceki ABD Yönetimlerinin siyasetini dillendirdi" dedi.

    "Siyonist rejimin tanınmasını istedi"
    Rişk, açıklamasına şöyle devam etti: "Siyonistlerin Filistin'de var olma haklarından söz etti. Fakat işgalci teröristlerin uygulamalarından ötürü Filistin halkının çektiklerine değinmedi. Hamas'tan şiddete son vermesini ve Siyonist rejimi tanımasını istedi. Fakat aynısını Siyonistlerden istemedi. Netanyahu da iki devletli çözüme bağlı değil. Bu hükümet, iki devletli çözümün önünde engel, yerleşim merkezlerinin de arkasında durdu."
    Rişk, Hamas'ın Filistin halkından destek alan bir hareket olduğunu hatırlatarak "Obama'nın konuşması, Amerika'nın duruşunda ciddi bir değişiklik yaratacağı işaretlerini vereceğine inanmıyorum. Değişim sadece şekilde olacaktır. Filistin halkının işgal altında olduğu görmezlikten gelinecek. Fakat uluslar arası kanunlar, işgale karşı direnişi meşru görmektedir" diye konuştu.




    Sözde değişik özde aynı Yorumları