Engellilerin bir günlük askerlik sevinci   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-14-2009 (21:20)   Son Mesaj: 05-14-2009 (21:20)    Cevap: 0    Gösterim: 689  

    05-14-2009

    Engellilerin bir günlük askerlik sevinci

    Genelkurmay Başkanlığı tarafından ''Engelliler Haftası'' dolayısıyla yapılan uygulama kapsamında, Burdur, Muğla ve Malatya'da temsili askerlik eğitimi alan engelliler, bir günlüğüne asker oldu.

    Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığınca düzenlenen törene katılan engelliler, sancak selamlamasının ardından yemin etti.

    Törende, 58. Piyade Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Hayta tarafından engelli Er Osman Turan'a katılım belgesi verildi.

    Bir günlüğüne askerlik yapan erler adına da Mehmet Ülker, yaş kütüğüne sembol çaktı.

    Jandarma Kıdemli Albay Hayta, engelli askerlere, ''Gerektiğinde sizlerin de bu vatan için canınızı feda edeceğinize yürekten inanıyorum. Bir günlüğüne de olsa TSK'ya katıldığınız için sizlerle gurur duyuyoruz'' dedi.

    Engelli erler adına konuşan İbrahim Altınsoy da kullandıkları koltuk değneklerinin yerine tüfek tutup askerlik yapmayı arzu ettiklerini belirterek, ''Vücutlarımız engelli, ama kalplerimiz değil. Vatandaşlık görevinin en yücesi, askerlik yapmak. Gerektiğinde bizler de vatan için canımızı veririz'' diye konuştu.

    Ant içme töreninin ve temsili eğitimin ardından engelli askerler tezkerelerini aldı.

    -MUĞLA-

    Muğla'nın Dalaman ilçesinde Hava Meydan Komutanlığında bir günlük temsili askerlik yapan 8 zihinsel ve bedensel engelli, askerlik yemini etti.

    Törende konuşan Dalaman Hava Meydan Komutanı Hava İstikam Albay Ziya Özkütük, temsili askerlik görevini başarıyla tamamlayan 8 kişinin havacı olduğunu belirterek, ''Bu vatan evlatları, kutsal Türk bayrağı ve silahların üzerine el koyarak yemin etti. Bu yemin onlara sorumluluk, bizlere onur ve gurur vermiştir'' dedi.

    Hava İstikam Albay Ziya Özkütük, 8 engelliye terhis belgelerini verdi.

    Daha sonra askerler, yakınlarıyla fotoğraf çektirdi. Bazı askerin ellerine kına yaktığı gözlendi.

    -MALATYA-

    Malatya'da, 2. Ordu Komutanlığı İstihkam Alay Komutanlığınca düzenlenen ''özel tertip'' temsili askerlik uygulamasına, fiziki ve zihinsel engelli 33 kişi katıldı.

    Aileleriyle askerlik görevlerini yerine getirmek üzere birlik nizamiyesine gelen engelliler, üniformalarını giyerek askerliğe ilk adımlarını attı.

    Engelli gençler, komutanlarının verdiği yanaşık düzen eğitimiyle selam vermesini, komutlara göre sağa sola dönmeyi ve yürümeyi öğrendi.

    Engelliler, daha sonra düzenlenen törenle yemin ederek, terhis belgelerini aldı.




    Engellilerin bir günlük askerlik sevinci Yorumları