Bombalar oltaya takildi   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 05-11-2009 (10:01)   Son Mesaj: 05-11-2009 (10:01)    Cevap: 0    Gösterim: 557  

    05-11-2009

    Bombalar oltaya takildi

    Bombalar oltaya takıldı


    Ergenekon soruşturmasıyla bulunan mühimmata dün yenileri eklendi. Balık tutmak için Çubuklu sahiline giden vatandaşınoltasına, içi bomba dolu bir poşet takıldı. Dalgıç polislerin olay yerinde yaptığı aramada denizden poşetler içinden çok sayıdabomba, silah ve mermi çıkarıldı. Mühimmatın, Poyrazköy'de İstek Vakfı'na ait arazide bulunanlarla bağlantısı araştırılıyor.



    Beykoz'un Çubuklu İskelesi'nde denize atılmış poşetler içinde çok sayıda bomba, silah ve mermi bulundu. İskelenin hemen yanında 4 dalgıç polisin denizden çıkardığı mühimmatlar, incelenmek üzere emniyete götürüldü. Aramalar sırasında sahil yolu trafiğe kapatıldı.

    Edinilen bilgilere göre, balık tutmak için iskeleye gelen bir vatandaşın oltasına, içi bomba dolu poşetler takıldı. Mühimmatı gören vatandaş, durumu Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. İhbarı değerlendiren ekipler, olay yerinde arama yaptı.




    Yapılan ilk aramada, poşetler içerisinde yüzlerce mermi bulunması durum Terörle Mücadele Ekipleri'ne bildirildi. Olay yerinde alınan geniş güvenlik önlemleri altında yapılan aramalarda, denizden çıkarılan poşetlerde el bombaları, silah, MKE damgalı kutular içinde 1.000'in üzerinde mermi, sis bombaları, 8 adet aydınlatma fişeği, mayın tetikleyici cihaz, bomba yapımında kullanılan düzenek ve malzemeler ele geçirildi.

    İki dalgıç polisin, kıyıdan 2 metre kadar açıkta çıkardığı maddeler, poşetlere konularak incelenmek üzere emniyete götürüldü. Oltasına bombalar takılan balıkçının ise emniyette ifadesi alındı.

    Beykoz Poyrazköy'de İstek Vakfı'na ait arazide geçtiğimiz 21 Nisan'da yapılan kazılarda 15'i dolu 22 LAW silahı, 14 el bombası, sis bombaları ve binlerce merminin de aralarında bulunduğu askerî mühimmat ele geçirilmişti. Denizden çıkarılan mühimmatın Poyrazköy'de yapılan kazı sonrası ortaya çıkarılan cephanelik ile de ilgisi araştırılıyor.




    Bombalar oltaya takildi Yorumları