Ergenekondan alevilere tuzak   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 05-11-2009 (09:58)   Son Mesaj: 05-11-2009 (09:58)    Cevap: 0    Gösterim: 759  

    05-11-2009

    Ergenekondan alevilere tuzak

    Ergenekon'dan Alevilere tuzak: 13. Kabile


    Ergenekon sanığı Veli Küçük'ün bilgisayarında bulunan "13. Kabile" isimli dosya, Alevi vatandaşlar üzerinden hazırlanan kaos planını ortaya çıkardı.



    Dosyada, Aleviler için gerçek dışı ifadeler ve hakaret boyutlarına ulaşan iddialar var...

    Türkiye'de bulunan her kesime farklı roller biçen iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü' nün Aleviler'i de ihmal etmediği ortaya çıktı. Alevilere rol biçen derin yapı, ileride Aleviler'e giydirilmek üzere bir de sanal tarih tezgahladığı tespit edildi. Ergenekon'un yöneticisi olduğui iddia edilen Veli Küçük'ün bilgisayarından çıkan "13. Kabile" isimli şok belge oynanan kirli oyunu gözler önüne serdi.

    Ergenekon'un tutuklu sanığı Ümit Oğuztan tarafından hazırlanan "13. Kabile- Ali'nin Musevileri=Ale(Muse)viler" isimli dosya bilgisayarlardan silinmeye çalışılmış. Şok belgenin sadece 2 örgüt üyesinden çıkması ise çalışmanın son derece gizli yapıldığı yorumlarına neden oldu.

    Akıl almaz iddialar var

    Aleviler'i karalamayı ve toplumda Aleviler'e karşı düşmanlık oluşturmayı amaçladığı açıkça görülen "13. Kabile" belgesinde, bu ülkenin gerçek sahiplerini birbirine düşürmek için şeytanın bile aklına gelmeyecek iftiralar atılmış. Bir yandan Aleviliği İslam dışı bir akım, bir kültür hareketi, hatta Aleviler'i farklı bir millet gibi göstererek kökeninden koparmaya çalışıldığı skandal belgede, bir yandan da Aleviler'i sokak eylemlerinde kullanarak toplumsal ayrışmayı sağlamaya heveslendikleri görüldü. Ustaca hasırlanmış metinde Aleviler'in nasıl radikalleştirileceği ve kullanılacağı tek tek anlatılırken, toplumun diğer kesimlerinin de Aleviler'e karşı nasıl kışkırtılacağı işlendi.

    Kayıp kabile: Aleviler!

    Şok belgenin çıkış noktası Aleviler'in Yahudi olduğu iftirası oldu. Tevrat'ta bahsedilen kayıp 13. Kabile'nin Aleviler olduğu tezini işleyen belgede, vakti geldiğinde Aleviler'i Ergenekon yapılanması tarafından radikalleştirilerek eylemlerin odağı haline getirmenin amaçlandığı görüldü. Aleviler ile Yahudiliğin tarihsel irtibatı belgede şu ifadelerle kuruldu:

    Museviler tezgahladı

    "8. YY'da Musevi din adamlarının istilasına uğrayan Hazar Türk Devleti, özellikle saray, eski inançlarını bırakarak Museviliği seçti. Doğu Avrupa Musevileri'nin, 9 ve 10. yy'larda Hazar'ın Kuzeyi'nden kitleler halinde göç eden Türkler oldukları, Musevi inancında kayıp olarak bilinen '13. Kabile'nin Hazar Türkleri'nin Musevi olan ve Avrupa'ya göç eden torunları olduğu, Hitler yönetiminin Yahudi oldukları için göçe zorladığı ve öldürttüğü Doğu Avrupa Yahudilerinin gerçekte Hazar Türkleri olduğu da ileri sürülen tarihi gerçekler arasında yer alır."

    Yahudiliğe göre kaybolduğuna inanılan bu topluluğun, 8. yüzyıldan itibaren Museviliğe hizmet eden ve Türklüğünü yitirerek değişime uğrayan Aleviler olduğunun savunulduğu belgede, Doğu Avrupa'ya göçederken Hazar Türkleri'nden, seçilerek eğitilmiş bazı kişilerin, önce Arap Müslüman dünyasına seyahat ettiği ardından Kudüs'e gittiği ve son olarak da Anadolu'ya göç ederek 'Türklük' ile 'din' misyonerliği rolünü üstlendikleri iddia edildi. Aleviler'in çocuklarına Türkçe ad vermesi geleneğinin de bu nedene dayandığının ileri sürüdüğü belgede, Aleviliğin doğuşunun da Museviler tarafından tezgahlandığı savunuldu.

    MEVLANA'YI BiLE MASON YAPTILAR

    Tarihi gerçeklerin ustalıkla çarpıtıldığı şok belgede, sufi inanışlar ve Alevi akımlar etrafında toparlanmış kitleleri kandırabilmek ve kullanabilmek amacıyla Mevlana ve Hacı Bektaş'a dahi akıl almaz iftiralar atıldı. Anadolu insanının gönlünde taht kurmuş bu iki gönül insanını 'Mason' yapacak kadar ileri giden Ergenekoncular, iftiraya belgede yer alan "Mevlana Celalettin Rumi ve Hacı Bektaş-ı Veli gibi isimlerin Anadolu topraklarına gelişleri, örgütlenişleri, felsefeleri, amaçları ve etkinlikleri ile günümüz dünyasının Masonik Bilderberg faaliyetleri ile Yahudi Protokolü olarak anılan prensip ve amaçlar dizilerinin aynı temelde oldukları çok açıktır" ifadelerini dayanak yaptılar.

    'ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN ARKASINDA ALEViLER VAR'

    Aleviler'i sürekli yalan söyleyen kişiler olarak gösteren iftira belgesinde, Aleviler'in Türkiye'nin kaymağını Yahudilerle birlikte yiyen kişiler oldukları da iddia edildi. Ergenekon belgesinde TRT'nin Alevilerin arpalığına dönüştüğünü, Alevi sanatçıların aslında bir hiç olduğunu da savundular.

    DOKTORU ALEVİ İDİ

    Aleviler'in gerçek Atatürkçü olmadıklarının da iddia edildiği belgede, Alevilerin Osmanlı'dan intikam almak için Cumhuriyete ve Atatürk'e sahip çıktıkları iftirasına yer verildi. Belgedeki en akıl almaz iftiralardan biri de Atatürk'ün ölümünden Aleviler'in sorumlu olduğu iddiası oldu. Ergenekoncular buna gerekçe olarak da Atatürk'ün Doktoru Ragıp Erensel'in Alevi olmasını gösterdiler.

    "HUKUK SiSTEMLERi VAR"

    Şok belgede yer alan başka bir iftira da Aleviler'in kendi içlerinde ayrı bir hukuk sisteminin bulunduğu iddiası oldu. Dayanaktan yoksun bu iddiayı desteklemek için ise belgede şunlara yer verilmiş: "Alevi ve Bektaşi cemaati yüzyıllardır kendilerine has hukuk düzeni içinde yaşamaktadırlar. Alevi ve Bektaşi köylerinde polis, jandarma ile ilgili olay görülmemektedir.

    Bunun nedeni kendi aralarında mahkemeye başvurmamalarıdır. Birçok ilçe kaymakamları ve yargıçları Bektaşi ve Alevi yöresinde çok rahat ve memnun oluşlarını ifade etmektedirler. Ağır suçlar için (kardeşliğinin eşiyle ilişkiye girmek, sema töreni sırasında elle taciz gibi olaylar anlatılmaktadır.) 'yok edilme' cezası uygulanır. Bu ceza, domuz bağı ile bağlandıktan sonra yüksek bir yerden atılarak suçlunun intihar etmesiyle!' uygulanır."

    Aleviler'e atılan diğer iftiralar:

    Reenkarnasyona inanırlar. Kıyamete ve ahirete inanmazlar. Aleviler'in Türkçe dışında kendi ana dilleri vardır. Hizbullah'ın militan kadroları Alevilerden oluşur. Domuzbağı yöntemiyle ölüm Alevi hukukunda vardır. Aleviler dış güçlerin hizmetindedir. Sebateistlerle Aleviler derin ilişki içindedir. Amerika Ordadoğu'da Alevi ve Bektaşileri kullanıyor. Aleviler terörün ana aktörleridir. Alevi gençlik olmamış olsa Dev Genç gibi örgütler oluşturulamazdı. Ali sevgisini hep kullandılar




    Ergenekondan alevilere tuzak Yorumları