Trafik kazasıyla sağlığına kavuştu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-08-2009 (11:30)   Son Mesaj: 05-08-2009 (11:30)    Cevap: 0    Gösterim: 676  

    05-08-2009

    Trafik kazasıyla sağlığına kavuştu

    İzmir'de arkadaşlarıyla oynarken bir arabanın sürüklemesi sonucunda kafasını yere çarpan çocuğun çekilen tomografisinde daha önceden beyninde oluşan 4 santimetrelik kist tespit edildi.

    Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, kafatasında 1 santime çapında delik açılarak yapılan ameliyatla beynindeki kist temizlenen çocuk sağlığına kavuştu.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bayraklı ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte iple oynayan 9 yaşındaki Müslüm Demir, yoldan geçen bir aracın ipe takılması sonucunda sürüklenmeye başladı. Bu sırada başını yere çarpan Demir, hemen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede beyin tomografisi çekilen Demir'in, daha önceden beyninde oluşan 4 santimetrelik kist tespit edildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Bölümünden Opr. Dr. Özcan Binatlı, Dr. Fikret Başkan ve Dr. Erel Uluğ'un yaptığı ameliyatla beyindeki kist temizlendi.

    -KAZAYLA GELEN YAŞAM-

    İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisinde görevli Opr. Dr. Özcan Binatlı AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yaşındaki Müslüm Demir'in yaşadığı kazanın, ''büyük bir şans'' olduğunu söyledi. Demir'in kaza sonrasındaki beyin tomografisinde çıkan 4 santimetrelik kistin ölüme neden olabileceğini belirten Binatlı, şöyle konuştu:

    ''Kaza sonrasında bu kist eğer tespit edilmemiş olsaydı farkına bile varmadan çocuğun bir anda ölümüne neden olabilirdi. Çocuğun kaza geçirmesi büyük bir şans. Bu sayede önceden bilinmeyen kist alındı ve çocuk ölümden döndü.

    Ameliyatı farklı bir yöntemle yaptık. Kafatasından 1 santimlik bir delik açarak kamera yardımıyla operasyonu gerçekleştirdik ve 4 santimlik kisti temizledik. Çocuğun sağlık durumu gayet iyi bugün taburcu edeceğiz.''

    -OKULUNA DEVAM EDECEK-

    Bayraklı 80. Yıl Metaş İlköğretim Okulu 3. sınıfa giden oğlunu, kaza sonrasında getirdikleri hastanede beyindeki kistin ortaya çıkmasına şaşırdıklarını kaydeden anne Nermin Demir ise ''çocuğumun bugüne kadar herhangi bir şikayeti yoktu. Kaza sonrasında çekilen tomografide kistin ortaya çıkması bizleri de çok şaşırttı. Çok şükür ki doktorlarımız bu kisti aldılar. Normal bir kaza yaşadık derken, ölümcül sonuçlar ortaya çıkarabilecek kisti ortaya çıkaran ve onu temizleyen doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum'' dedi.

    Kaza anını hatırlamayan Müslüm Demir de iyileşerek biran önce okuluna devam etmek istediğini dile getirdi.




    Trafik kazasıyla sağlığına kavuştu Yorumları