Bu numarayı sakın aramayın !   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-08-2009 (10:20)   Son Mesaj: 05-08-2009 (10:20)    Cevap: 0    Gösterim: 705  

    05-08-2009

    Bu numarayı sakın aramayın !

    ULUSLARARASI dolandırıcılık şebekelerinin tüketiciyi tuzağa düşürdüğü son numara telefonlarda çıktı.

    Cep ya da sabit telefonlara (90) 393 ile başlayan numaralardan bırakılan cevapsız çağrılar, geri arandığında dakikası 50 dolara telesekreter mesajı dinletiliyor. Sadece Türkiye değil, İtalya, İrlanda, İngiltere, Danimarka ve İsveç gibi ülkelerde de birçok tüketicinin mağdur olmasına neden olan dolandırıcılık olayına karşı tüketicilerin dikkat etmesi gerektiği belirtiliyor. Son günlerde hızla artan bu tür cevapsız çağrılar konusu dün TBMM’ye taşındı. MHP Milletvekili Yılmaz Tankut, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a konu ile ilgili soru önergesi verdi.

    BAKAN OPERATÖRLERİ UYARDI

    SORU önergesine cevap veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise bakanlığına, bu konuda herhangi bir şikayet başvurusu yapılmadığını söyledi. Yıldırım, şikayet başvurusu olmasa da GSM işletmecilerinden tüketicileri istenmeyen mesajlar ya da aramalara karşı bilgilendirmeleri için internet sitelerinde gerekli bilgileri vermeleri konusunda dikkat etmelerinin istendiğini bildirdi. Bakan Yıldırım ‘Öte yandan +393’le başlayan numaralara karşı aramaların durdurulması, çağrının geldiği ülkeye olan aramaların engellenmesi sonucunu doğuracaktır’ dedi. Öte yandan aynı sorundan İtalyanlar’ın da mağdur olduğu belirtildi. Konuyla ilgili resmi bir şikayet ya da araştırma olmasa da İtalyan telefon aboneleri konuyu internet sitelerindeki forumlarda tartışmaya başladı.

    STAR




    Bu numarayı sakın aramayın ! Yorumları