Ergenekon içinden bir ihbarci   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-07-2009 (22:45)   Son Mesaj: 05-07-2009 (22:45)    Cevap: 0    Gösterim: 784  

    05-07-2009

    Ergenekon içinden bir ihbarci

    ŞOKE EDEN İHBAR MEKTUBU

    Ergenekon soruşturmasının yeni ek klasörlerinden öyle bir ihbar mektubu ortaya çıktı ki Türkiye'yi yerinden oynatacak.

    E-mail olarak gönderilen mektubun sahibi hayatından endişeli, kimliğini açıklamıyor. Ancak elimde her türlü belge var diyor. İddialarının odağındaki isimse tutuklu sanık Hasan Atilla Uğur. Onun söylemiyle Kürşat kod adlı komutan. İşte Ergenekon'un ciğerlerinde dolaştığı anlaşılan itirafçının çarpıcı ifadeleri.

    Emniyete gelen ihbar mailinin tarihi 2 Temmuz 2008. Yani Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un gözaltına alınmasından 4 gün önce. Gönderen bölümünde Kardanadam111 adresi bulunuyor. Kendisinin de bir asker olduğu anlaşılan kişi Hasan Atilla Uğur hakkında ilginç bilgiler veriyor.

    Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Şener Eruygur ve Levent Ersöz'ün Jandarma İstihbarat birimini yasadışı dinlemeler için kullandığı dönemde ekibin üçüncü elemanıydı. Nitekim Kardanadam111, Atilla Uğur'un önce Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarının kilit ismi olduğunu iddia ediyor. Ardından da bağlantılarını tek tek anlatıyor.

    [FLV]http://videogaleri.samanyoluhaber.com/video/2009/5/7/11.flv[/FLV]

    Atilla Uğur'un bağlantılı olduğu kişiler arasında çok çarpıcı isimler var. Bunlardan biri YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu. Gizli tanığın iddiaları Eminağaoğlu'nun, Ergenekon sanıkları için neden bu kadar kendini paraladığını açıklamaya yetiyor.

    LEVENT ERSÖZ VE KÜRŞAT ( HASAN ATİLLA UĞUR ) AKP HAKKINDA YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI DOSYALARI YARGITAY SAVCISI ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU İLE PAYLAŞIYORLARDI. 28 ARALIK 2005 GÜNÜ ANKARA CİNNAH CADDESİ LİMAN RESTORANT'TAKİ BULUŞMAYA LEVENT PAŞA, ÖMER SAVCI İLE BİRLİKTE ERGÜN POYRAZ DA KATILDI. BU YEMEKLİ TOPLANTIYA BEN KATILMADIM ÇOK DAR KAPSAMLI İDİ. BU DOSYALARIN KAPATMA DAVASI İÇİN HAZIRLANDIĞI SÖYLENİYORDU.

    İhbarda detaylı olarak anlatılan diğer bir bölüm de tanığın kendi ifadesiyle darbeye zemin hazırlamak için yapılan mitingler. Kardanadam111 Bu faaliyetlerin arkasında olduğu iddia edilen isimleri de açıklıyor. Verilen isimler çok dikkat çekici.


    DARBEYE ZEMİN HAZIRLAYACAK ORTAM İÇİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ORGANİZE EDİLMESİ GÖREVİ ADD GENEL BAŞKANI ERTUĞRUL KAZANCI'YA VERİLMİŞTİ. KAZANCI İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMELERE BAZEN BİRLİKTE KATILIYORDUK. BAZI MİTİNGLERİN FİNANSMANI İÇİN SİNAN AYGÜN'E GÖREV VERİLMİŞTİ. SIHHIYE MEYDANINDA YAPILAN KIBRIS MİTİNGİNİN TALİMATINI DA NECDET SEZER VERDİ VE BU MİTİNGİN FİNANSMANINI CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİNDEN KARŞILAYACAĞINI BİLDİRMİŞTİ.

    Kardanadam iddia edilen ETÖ'nün üniversite yönetimlerine nasıl müdahale ettiğini de anlatıyor. İddiaya göre son yıllara kadar Ergenekon istediği kişiyi rektör seçtirmiş ve üniversitenin başına getirtmiş.

    ERTUĞRUL KAZANCI'NIN BİR GÖREVİ DE CUMHURBAŞKANINI YÖNLENDİRMEKTİ. REKTÖRLÜK SEÇİMLERİNDE DESTEKLENECEK VE ENGELLENECEK REKTÖR ADAYLARI TESPİT EDİLİP DOSYA HAZIRLANIYORDU. BU DOSYALARI KAZANCI YA BİZZAT SEZER'E ELDEN VERİYORDU YA DA NEHROZOĞLU ÜZERİNDEN VERİYORDU. BÖYLELİKLE BİZE EYLEMLERDE DESTEK VEREBİLECEK ADAYLARIN REKTÖR OLMASI SAĞLANIYORDU.

    İhbarda Türkiye'yi derinden etkileyen iki cinayetle ilgili de çarpıcı bilgiler var. Kardanadam Gazeteci yazar Necip Hablemitoğlu ve Dost Tarikatı Lideri Emekli Binbaşı İhsan Güven'i kimlerin öldürdüğü konusunda da ipuçları veriyor.

    NECİP HABLEMİTOĞLU VE İHSAN GÜVEN EYLEMLERİ İLE İLGİLİ OLARAK KÜRŞAT'IN DETAYLI BİLGİSİ VAR. İHSAN GÜVEN'İN EN YAKIN ADAMI ÇELİK ERİŞÇİ SIK SIK ANKARA'YA GELİYORDU VE KÜRŞAT İLE BULUŞUYORDU… NECİP HABLEMİTOĞLU'DA YİNE KÜRŞAT'IN YAKINDAN İLGİLENDİĞİ, SIK SIK GÖRÜŞTÜĞÜ BİRİYDİ. SON DÖNEMDE BAZI TALİMATLARA DİRENDİĞİNİ BİLİYORUM.

    Kardanadam111 mailinde hayatından endişe ettiğini ve kimliğimi açıklamak istemediğini söylüyor. Mektubun tamamı 2. iddaanamenin ek 116. klasöründe yer alıyor.




    Ergenekon içinden bir ihbarci Yorumları