CHP'den sürpriz teklif   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-07-2009 (22:30)   Son Mesaj: 05-07-2009 (22:30)    Cevap: 0    Gösterim: 667  

    05-07-2009

    CHP'den sürpriz teklif

    CHP'li Korkmaz'dan işten çıkarılma gibi nedenlerle sosyal güvenliğe ara verenlerin, bu sürelerini borçlanarak emekli olmasına imkan sağlayan teklif..

    CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, TBMM Başkanlığı'na, çeşitli nedenlerle sosyal güvenliğine ara verilen çalışanların, bu sürelerini borçlanarak emekli olmasına imkân sağlayan kanun teklifi verdi.

    Korkmaz, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik öngören yasa teklifiyle ilgili bilgi verdi. Korkmaz, teklifle, işten çıkarılan, iflastan dolayı işsiz kalan veya mücbir nedenlerle işe ara veren çalışanlara ve kepenk kapattığı için sosyal güvenliği kesintiye uğrayan esnafa, emekli olma imkanı getirildiğini belirten Korkmaz, bunun, sosyal dengeler açısından da yararlı olduğunu ifade etti. CHP'li Korkmaz, Türkiye'de gençler arasındaki işsizlik oranının yüzde 25 olduğunu, bunun, sosyal patlama, terör ve anarşinin artmasına yol açtığını savundu. Korkmaz, 2009 yılı başında 800 bin kişinin işini kaybettiğini, çalışmaya hazır olanların da dahil edilmesi halinde işsiz sayısının 6 milyonun üzerine çıktığını vurgulayarak, ekonomik kriz nedeniyle sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

    Korkmaz, teklifin, 2008 yılı ortasından 2010 yılı ortasına kadar geçen 2 yıllık sürede işini kaybedenlerin primlerinin, 31 Aralık 2010 tarihine kadar, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödenmesini de öngördüğünü belirtti. Buna göre, tabi olduğu sosyal güvenlik kurumuna göre emeklilik yaşını doldurduğu halde işten çıkarılma ve benzeri mücbir nedenle sosyal güvenliğe ara verenler, eksik sürelerini, borçlanarak tamamlayabilecek. İşten çıkarılan veya iflastan dolayı işsiz kalanların, sigorta primi ve işsizlik sigortası işçi payları, 31 Aralık 2010 tarihine kadar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödenecek.

    (CİHAN)




    CHP'den sürpriz teklif Yorumları