Bülent Arınç tarih verdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-07-2009 (22:30)   Son Mesaj: 05-07-2009 (22:30)    Cevap: 0    Gösterim: 775  

    05-07-2009

    Bülent Arınç tarih verdi

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, ekonomik krizden Türkiye'nin de etkilendiğini ifade ederek, ancak krizin yıl sonuna kadar atlatılacağını söyledi.

    Krizin dışarıdan geldiğini belirten Arınç, "Bu yıl ülkemizi de etkileyen kriz önceki krizler gibi iç kaynaklı değil. Önceki krizler hükümetlerin beceriksizliğinden kaynaklanıyordu." dedi.
    Bülent Arınç, Aktif İşadamları ve Sanayicileri Derneği (AKTİSAD) binasının açılış törenine katılmak üzere Konya'ya geldi.
    Bülent Arınç'ı Ankara yolu üzerinde Konya Valisi Osman Aydın, AK Parti milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda partili karşıladı. Arınç, konvoy halinde açılışın yapılacağı alana geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Merve Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Büyükkoyuncu Lisesi öğrencileri, mehteran gösterisi yaptı.
    Açılışta konuşan Arınç, AKTİSAD'ın uzun süredir yeni binanın açılışı ve konferans sebebiyle kendisini Konya'ya davet ettiğini hatırlatarak, "Hükümet açıklandı ve bana bağlı kurumlar belirlendi. Esasında cuma günü bu açılışı yapacaktık. Fakat yoğun programlarım nedeniyle açılışı perşembeye aldık. Yarın TRT'nin yeni bir kanalını açacağız." diye konuştu.

    Konya'nın kendisi için özel bir yeri olduğunu aktaran Arınç, "Konya'yı gönülden seviyoruz. Her fırsatta bu güzel şehre gelmek beni mutlu ediyor. Siyasi hayatım boyunca da meclis başkanlığım döneminde de Konya'yı ziyaret etmeye çalıştım." ifadesini kullandı.
    AKTİSAT gibi kurumlara özellikle kriz döneminde daha çok destek çıkılması gerektiğinin altını çizen Arınç, hükümet olarak bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

    Bazı çevrelerin krizi bahane ederek yaygara yaptıklarına dikkat çeken Arınç,"Kimi çevreler maalesef krizden nemalanmaya çalışıyor. Bazı kimseler krizi kendi fırsatı haline getirmeye çalışıyor. Biz buna fırsat vermeyeceğiz. AKTİSAT gibi alın teri ile yıllarını ticarete vererek bu noktalara gelen işadamlarımızı krizden daha az etkilenmeleri için gece gündüz çalışıyoruz, çalışacağız." şeklinde konuştu.

    Bir Türk büyüğünün "Yağmur yağıyor siz altındasınız. Islanmamanız mümkün değil. En az nasıl ıslanırım bunun yolunu bulmak gerekiyor." sözünü hatırlatan Arınç, hükümete güven duyulması gerektiğini belirtti.

    İşadamlarından, felaket tellallığı yapmadan kendi fikirlerini milletvekilleri aracılığı ile kendilerine ulaştırmalarını isteyen Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Her öneri yüzde yüz dikkate alınacaktır. 70 milyon insanımız için kim ne yaparsa yapsın katma değer kazandıran güzel işler yapmasını arzu ediyoruz. 130 milyon dolar ihracatımızın olduğu noktadan biraz gerilediğimizi biliyorum. Ama ihracatımızda zamanla artacaktır. Türkiye artık dünyanın her yerinde malını satan bir ülke oldu."

    Açılış programının ardından Bülent Arınç'a geleneksel Konya pilavı ikram edildi. Yemek sonrası Arınç ve beraberindekiler Rixos Otel'deki programa katılmak için AKTİSAD'tan ayrıldı.




    Bülent Arınç tarih verdi Yorumları