Mehir Vakfi evlendiriyor...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-07-2009 (18:16)   Son Mesaj: 05-07-2009 (18:42)    Cevap: 1    Gösterim: 1664  

    05-07-2009

    Mehir Vakfi evlendiriyor...

    Dünya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle evlilik hayallerini bir sonraki bahara erteleyen gençleri Mehir Vakfı evlendiriyor. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmayan vakıf, Dünya'nın birçok farklı ülkesinden evlilik çağındaki gençlere yardım eli uzatıyor.


    Türkiye ve Dünya'da evlenmek isteyip de maddi sıkıntılar nedeniyle evlenemeyen gençleri evlendirmek amacıyla kurulan Mehir Vakfı, son 6 ayda 180 çifti evlendirdi. Son dönemde Türkiye'de de etkisini gösteren ekonomik kriz nedeniyle birçok çift evlilik planını ileri bir tarihe ertelerken, birçok çift de işi olmadığı için evlenmekten vazgeçiyor. Toplumun temel taşını ailenin oluşturduğunu belirten Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir, ailenin her zaman korunması gerektiğini belirtti.

    Vakfın kuruluş amacının Dünya'nın neresinde olursa olsun maddi sıkıntısı olan gençleri evlendirmek olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Özdemir, vakıf olarak yabancı uyruklu gençleri de evlendirdiklerini söyledi. Evlendirme Vakfı fikrinin eşinden çıktığını anlatan Özdemir, "Eşim bayanlarla oturmaya gittiğinde oradaki bayanlar çocuklarını evlendirmekte zorlandıkların söylemişler. O da geldi ve bana böyle bir kurum oluşturabilir miyiz diye sordu. Bunun üzerine vakfımızı kurduk." dedi. Bugüne kadar Afgan, Ermeni ve Arap birçok genci dünya evine soktuklarını aktaran Mehir Vakfı Başkanı Özdemir, "Biz evlenecek gençlerin düğünlerini organize ediyoruz. Eksik eşyalarını tamamlıyoruz." diye konuştu.

    Vakfa iş adamı ve akademisyenlerin de katkıda bulunduğunu ifade eden Özdemir, "İş adamlarımız maddi destek veriyor. Akademisyenlerimiz ise maddiyatın yanında çiftlere evlilik sonrası aile hayatı gibi konularda yardımcı oluyor." ifadesinde bulundu.

    Günümüzde evliliklerin kısa sürdüğüne dikkat çeken Özdemir, "Bunun en büyük sebebi işsizliktir. İş sorunu çözüldüğünde diğer sorunlarda kendiliğinden çözülecektir." dedi. Ekonomik kriz nedeniyle işten çıkartmaların arttığını belirten Mehir Vakfı Başkanı Özdemir, geçen yıla oranla vakıfa müracaat eden çift sayısında yüzde 25'lik bir artış olduğuna dikkat çekti.

    Konya Valiliği'nin de destek verdiği vakıf 14 sene içerisinde 7 bine yakın çifti evlendirirken, bazı çiftlerede iş bulma konusunda da yardımcı oluyor.




    Mehir Vakfi evlendiriyor... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-07-2009, 18:42

    --->: Mehir Vakfi evlendiriyor...


    Mehir VAKFI öncüleri kimlerdir? Hangi cemaatin savunucularidir?

    Bilmedigimden sorma geregi duydum

    Mehir VAKFI kimlerdir?
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum