Ergenekon'da inceleme son durum   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-06-2009 (22:31)   Son Mesaj: 05-06-2009 (22:31)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    05-06-2009

    Ergenekon'da inceleme son durum

    FİNANS AYAĞI ARAŞTIRILIYOR

    İddia edilen Ergenekon Terör Örgütü’nün finansal kaynaklarını ortaya çıkarmak için bir çalışma daha başlatıldı.

    Bir yandan Ergenekon sanıkları ve onlarla irtibatlı kişilerin kasa hesapları araştırılırken, şimdi de 100' yakın kişinin banka hesapları mercek altına alındı.

    İddia edilen Ergenekon terör örgütü zanlılarına ait hesaplarda gerçekleşen ve kaynağı belli olmayan yüklü miktardaki para hareketleri Ergenekon savcılarını harekete geçirdi. Savcılar, Ergenekon'un finans kaynaklarını ortaya çıkarmak için önemli bir çalışma başlattı.

    Yapılan çalışma çerçevesinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu mart ayında, kiralık kasa araştırması başlatmıştı. Bankalara gönderilen 143 kişilik listede Ergenekon soruşturmasında adı geçen isimlerin yanı sıra başka isimlerin de bulunması dikkat çekmişti.

    [FLV]http://videogaleri.samanyoluhaber.com/video/2009/5/6/10.flv[/FLV]

    Ergenekon soruşturması kapsamında BDDK'nın bankalarda Gizli kasası olup olmadığı yönünde bilgi istediği isimler arasında ERDAL SARIZEYBEK, SEDAT PEKER, HURŞİT TOLON, YALÇIN KÜÇÜK, ADİL SERDAR SAÇAN, AYŞE ASUMAN ÖZDEMİR, LEVENT ERSÖZ, YAŞAR YAŞER, gibi isimler de yer alıyordu.

    BDDK'nın kiralık kasa araştırmasının ardından Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu da bankalara 96 isme ait 201 hesabın yer aldığı bir liste gönderdi. SPK'nın "Acil ve önemli" başlığıyla gönderdiği yazıda, listedeki isimlerin hesaplarının bulunduğu banka şubeleri ile müşteri numaraları yer alıyor.

    Sermaya Piyasası Kurulu'nun yazısında, Ergenekon sanıklarının yanı sıra çoğunluğu, sanık yakını olan listedeki isimlere ait hesaplarla ilgili başka kimlerin işlem yapma yetkisinin olduğu kuruma acil bir şekilde bildirilmesi istendi.

    EKTEKİ MÜŞTERİLERE AİT SÖZLEŞMELER, HESAP AÇILIŞ BELGELERİ, VEKALETNAME FOTOKOPİLERİ; HESAP SAHİPLERİNİN VE HESAPLARDAKİ VEKİL SIFATIYLA İŞLEM YAPMAYA YETKİLİ KILINAN KİŞİLER, SÖZ KONUSU HESAPLARDAN PARA ÇEKME-YATIRMAYA YETKİLİ KİŞİLER HAKKINDA İSİM, İLETİŞİM BİLGİLERİNİN ELEKTRONİK POSTA YOLUYLA KURUMA ACİL BİLDİRİLMESİ RİCA OLUNUR.

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun listesinde Ergenekon sanıklarının büyük bir bölümü yer alırken SPK'nınkinde yeni isimler ağırlıkta bulunuyor. Banka hesapları mercek altına alınanlar arasında Atatürkçü Düşünce Derneği ile kurucuları arasında Ergenekon tutuklusu Veli küçük ile eski vali Erol Çakır'ın da bulunduğu Stratejik Güvenlik şirketi'nin yanı sıra eski asker Erdal Sarızeybek, Ümit Özdağ, Ferhat Şenatalar ile Akşam Gazetesi genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya da bulunuyor.




    Ergenekon'da inceleme son durum Yorumları