Aytaç yalman 693 bin dolari neden yatirdi?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-06-2009 (22:26)   Son Mesaj: 05-06-2009 (22:26)    Cevap: 0    Gösterim: 684  

    05-06-2009

    Aytaç yalman 693 bin dolari neden yatirdi?

    Önümüzdeki günlerde Ergenekon Terör Örgütü iddialarından yargılanacak Hakan Şanlı'ya, Emekli Orgeneral Aytaç Yalman, görevde olduğu dönemde 693 bin dolar mı yatırdı?

    Bu önemli iddia asrın davasının delil klasörlerindeki belgelerde yer alıyor.

    Asrın Davası Şener Eruygur'la ilgili çok önemli bir bağlantıyı ortaya çıkarmıştı...

    İddiaya göre, Eruygur, İstanbul'da Mecidiyeköy'e, Ankara'da da ODTÜ'ye bütün internet trafiğini izletecek, adına da "darbe kulak" denilen, yasadışı dinleme sistem kurdurmuştu. Ve bunları da yine, Ergenekon Terör Örgütü iddialarından yargılanacak bir başka isim Hakan Şanlı'dan temin ettiği ileri sürülmüştü. Bir savunma şirketinin ortaklarından olan Şanlı'nın, darbe kulak sistemi için 1.5 milyon dolar aldığı iddia ediliyor.. Darbe kulak sistemiyle gündeme gelen Hakan Şanlı'nın hesabına, Emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın da 693 bin dolar yatırdığı öne sürülüyor.

    [FLV]http://videogaleri.samanyoluhaber.com/video/2009/5/6/12.flv[/FLV]

    Belgeye göre, Aytaç Yalman'ın Şanlı'ya 3 farklı tarihte toplam 693 bin dolarlık ödeme yaptığı görülüyor. Yalman'ın Hakan Şanlı'ya şahsi hesabından ödeme yapılması talimatı verdiği ilk tarih 13 Aralık 2001. Rakam tam 304 bin 500 Amerikan doları. Yalman, bankaya ikinci talimatı, yaklaşık altı ay sonra Haziran 2002'de veriyor. 121 bin dolar ödenmesini istiyor.

    Ve son para transferi. Aytaç Yalman, Temmuz 2002'de hesabında bulunan 483 bin doların 267 bin dolarlık bölümünün Hakan Şanlı'ya ait REM Mümessillik ve Dış Ticaret Firması hesabına aktarılması talimatını veriyor. Ödemelerde aracı olarak kullanılan kişi ise Recep Cömert isimli bir başçavuş.

    Şanlı'ya polis sorgusunda, Şener Eruygur, Levent Ersöz ve belgeye göre hesabına 693 bin dolar yatırdığı ileri sürülen Aytaç Yalman'ı tanıyıp tanımadığı sorulmuş. Şanlı'nın cevabı şöyle:

    HAKAN ŞANLI: YAKALANAN VE TUTUKLANAN ŞÜPHELİLERDEN HİÇ BİRİNİ TANIMIYORUM. AYTAÇ YALMAN ŞENER ERUYGUR VE LEVENT ERSÖZ'Ü TANIMIYORUM...

    İddianamede yer alan ifadelerde, hesabına yüzbinlerce dolar yatırılan Hakan Şanlı'nın paraların kaynağını örtülü ödenek diye savunmaya çalıştığı görülüyor.

    BU UYUŞMAZLIKLARIN TAMAMI JANDARMAYA SATMIŞ OLDUĞUMUZ CİHAZLARIN RESMİ KAYITLARA İNTİKAL ETTİRİLMEMESİ SEBEBİYLE OLDU. BU SATIŞLARA FATURA KESMEDİK. ANCAK BUNLAR ÖRTÜLÜ ÖDENEK OLDUĞU İÇİN BU SATIŞLARI YAPTIK.

    Şanlı kendini böyle savunmaya çalışsa da, Mali Suçları Araştırma Kurulu, MASAK, yaptığı değerlendirmede, örtülü ödeneğin kullanılmasıyla ilgili yasanın 10 Aralık 2003'te kabul edildiğini oysa 1 milyon doları aşan para aktarımının, 2001 ve 2002 yıllarında yapıldığını işaret ediyor.




    Aytaç yalman 693 bin dolari neden yatirdi? Yorumları