Genel seçimler için oy istedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-06-2009 (22:20)   Son Mesaj: 05-06-2009 (22:20)    Cevap: 0    Gösterim: 595  

    05-06-2009

    Genel seçimler için oy istedi

    CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Edirne'de vatandaşlara yerel seçimler için teşekkür etti genel seçimlerde oy istedi

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, yerel seçimlerde Edirne'de partisinin adayını başkan seçen vatandaşlara teşekkür ederek aynı desteği genel seçimlerde de vermelerini istedi. 29 Mart'taki seçimlerin ardından partisine mensup adayların belediye başkanlığını kazandığı illere ziyaretler gerçekleştiren Baykal bu çerçevede Tekirdağ'dan sonra Kırklareli ve Edirne'yi ziyaret etti. Edirne Belediye binasında CHP'li belediye başkanları ve partililerle bir araya gelen Baykal, daha sonra Saraçlar Caddesi üzerinde toplanan kalabalığa hitap etti. Partisinin belediye başkan adaylarını seçen halka teşekkür eden Baykal, seçmenin verdiği mesajın sadece Edirne ile sınırlı kalmayıp Ankara'da da yankı bulduğunu söyledi.

    "Siz Edirne'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Hamdi Sedefçi'yi 4. Kez seçtiniz sonrasında hükümetin yarısı gitti." diyen Baykal, aynı desteğin devam etmesi durumunda hükümetin tamamının gideceğini belirtti. Yerel seçimler öncesinde meydanlardaki sözlerini tekrarlayan Baykal, Türkiye'nin ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya bulunduğunu ifade etti.

    Başbakanın dediği gibi krizin Türkiye'yi teğet geçmediğini anlatan Baykal, krizin sadece başbakanın yakınlarını etkilemediğini söyledi. Konuşmasında Deniz Feneri Davası'na değinen Baykal, Almanya'nın davayı sonuçlandırmasına rağmen Türkiye'de bir ilerlemenin olmadığını savundu. Deniz Feneri Davası'na bir ilerleme olmamasına rağmen sabahın erken saatlerinde Mehmet Haberal'ın evinden alınarak cezaevine konulmasını haksız buldu.

    (CİHAN)




    Genel seçimler için oy istedi Yorumları