mardindeki düğünde 45 ölü   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 05-05-2009 (09:47)   Son Mesaj: 05-05-2009 (09:47)    Cevap: 0    Gösterim: 1046  

    05-05-2009

    mardindeki düğünde 45 ölü

    KURTULAN İKİ GENÇ KIZ SALDIRIYI ANLATTI


    Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde dün akşam nişan yapılan eve uzun namlulu silahlarla baskın yaparak 45 kişiyi katleden, 3 kişiyi yaralayan 8 saldırgan yakalandı.

    Olaydan sonra katliama sahne olan Bilge Köyü'nde geniş önlem alan jandarma, çevrede operasyon başlattı. Gece boyu süren operasyonda saldırıyı gerçekleştiren kişiler, silahlarıyla birlikte ele geçirildi. Bu kişilerin sorgusu devam ediyor

    OTOMATİK SİLAH VE EL BOMBALARI İLE TARADILAR

    Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde düğün yerine maskeli kişilerin 4 değişik koldan otomatik silah ve el bombaları ile yaptığı saldırıda ortalık kan gölüne döndü. Saldırıda çoğu kadın ve çocuk 45 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Saldırının eski köy muhtarı Cemil Çelebi’nin kızının düğün töreni sırasında gerçekleştiği öğrenildi. Katliamın nedeni olaraksa kız alıp verme gösteriliyor.

    SİLAH SESLERİ DÜĞÜN NEDENİYLE NORMAL KARŞILANDI

    Mazıdağı'na bağlı 300 nüfuslu Bilge Köyü'nde düğün öncesi yapılan imam nikahı sırasında halkın taplandığı alana, saat 21.30 sıralarında yüzleri maskeli olduğu bildirilen 4 kişi, 4 değişik bölgeden el bambaları ve otomotik silahlarla ateş açtı. Suriye üzerinden gelen toz bulutunun kapladığı ve korucu olan erkeklerin çoğunluğunun görevde bulunduğu bir sırada düzenlenen saldırıda ortalık kan gölüne döndü. Tam bir can pazarının yaşandığı köydeki düğün yeri, feryat edenlerin yardım çığlıkları ile inledi. Katliam yapan saldırganlar peşlerinden takip edilmemeleri için köydeki karşılaştıkları tüm araçların lastiklerine ateş açarak kaçıp izlerini kaybettirdi. Çevrede duyulan silah sesleri köyde nişan olduğu bilindiği için normal karşılandı.

    MORGLAR DOLDU TAŞTI

    Saldırının duyulması üzerine Bilge Köyü'ne güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Köye ilk ulaşan ekip, kan gölüne dönen nişan yerinde çok sayıda ceset ve yaralılarla karşılaştı. Yaralılar hemen hastanelere ambulanslarla taşındı. Olay nedeniyle Mardin'de güvenlik güçleri yoğun önlem aldı, köye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Diyarbakır ve Mardin'den köye sevk edilen askeri birliklerin, sadece ambulansların giriş ve çıkışılarına izin verdiği öğrenildi.

    Mardin Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen, olayın terör saldırısı ile ilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Saldırıda ölenlerden isimleri belirlenen 5 kişinin nişanan yapıldığı evin sahibi Cemil Çelebi, ağabeyi yeni muhtar Osman Çelebi, Mehmet Salih Çelebi, Ali Çelebi ve Kenan Çelebi olduğu açıklandı. Saldırıda Çelebi ailesinden 31 kişinin yaşamını yitirdiği de öne sürüldü. Nişan öncesi imam nikahı kıyan köy imamı da yaşamını yitirenler arasında.

    3 YAŞINDAKİ ÇOCUK GÖĞSÜNDEN VURULDU

    Saldırı sırasında göğsünden vurulan 3 yaşındaki Medine Çelebi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyata alındı. Durumunun ağır olduğu bildirilen Medine Çelebi için hastanede kan anonsları yapıldı. Güvenlik güçleri, köyde ve hastanelerin çevresinde yeni olay yaşanmaması için geniş çaplı önlem aldı.

    İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY: 45 KİŞİ ÖLDÜ, 6 KİŞİ YARALANDI

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde nişan yapılan eve düzenlenen baskında 45 kişinin öldüğünü, 6 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bakan Atalay, sabahın erken saatlerinde Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehti Eker, adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Mardin Milletvekilleriyle olay yerine giderek incelemelerde bulunacaklarını belirtti.


    25 KİŞİNİN İSMİ BELİRLENDİ

    Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde kimliği belirsiz kişilerce nişan yapılan bir eve düzenlenen silahlı saldırıda hunharca katledilen 45 kişiden 25'inin kimliği tespit edildi. İsimleri belirlenen 25 kişi şunlar:

    Köy muhtarı Mehmet Çelebi, gelinin babası eski muhtar Cemil Çelebi ve aynı aileden Salih, Yıldız, Ali, Şükran, Arife, Mehtiye, Veysi, Emine, Abdulkadir, Abdulvahap, Vahap, Abdulvahap, Fesih, Mehdi, Şehmuz, Mehmet, Vedat, Kerim, ve Salih ile damat Hatip Arı, kardeşi 4 yaşındaki Ruken, baba Mithat ve anne Kafi Arı.
    Olayda yaşamını yitiren diğer kişilerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

    MAZIDAĞI KAYMAKAMI AKGÜL: TERÖR OLAYI DEĞİL

    Mazıdağı Kaymakamı Aytaç Akgül, silahlı saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, olayın terör olayı olmadığını belirtti, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü söyledi. Kaymakam Akgül, “Saldırının terör olayı olmadığı kesin gibi. Olayda bomba kullanılmamış, uzun namlulu silahlar kullanılmış. Kaçan saldırganları yakalamak için güvenlik güçleriminizin başlattığı operasyonlar devam ediyor” dedi. (dha)




    mardindeki düğünde 45 ölü Yorumları